Forside

Ordførerstafetten 2014 - et krafttak for mennesker på flukt fra krig og konflikt

Hovedartikler

Konsert som varmer

06. oktober 2014
- Enten måtte jeg skru av TV-en, eller så måtte jeg gjøre noe med det jeg så, sier Marianne Sveen i bandet Katzenjammer. 30. november samler hun Norges største artister til støttekonsert for Flyktninghjelpen i Oslo Konserthus.
Konsert som varmer

Ordførerstafett i gang!

27. oktober 2014
I dag sparker ordfører i Sunndal, Ståle Refstie og D.D.E. i gang en nasjonal stafett for å samle inn penger til Flyktninghjelpens arbeid. Dette er ikke første gang Refstie innkaller norske ordførere et felles krafttak for mennesker i nød.

Ordførerstafett i gang!
21. oktober 2014
– Det er imponerende å se hvordan de håndterer en veldig vanskelig situasjon, sa kronprins Haakon etter et sterkt møte med syriske flyktninger i Zaatari flyktningleir i Jordan.
Kronprinsparet møtte syriske ungdom i Zaatari

Diverse artikler

Fra Bærum til barn i Liberia

Etter fjorten oppdrag i kriseområder hadde Stener Vogt (58) tenkt å trekke seg ut av Flyktninghjelpens beredskapstyrke NORCAP. Men så kom ebolaepidemien.

800 millioner mennesker er underernærte

Ebola-utbruddet i Vest-Afrika og kutt i overføringene til FN kan føre at tallet på mennesker i verden som sulter vil øke dramatisk i tida som kommer.

Penger alene løser ikke problemet

-Vi kan ikke fortsette å gjenoppbygge Gaza gang på gang. Penger til gjenoppbygging kan ikke erstatte internasjonalt press for varige politiske endringer.

Bygger opp igjen og igjen

– Vi håper på rolige dager. Jeg vil ikke bli drevet på flukt hvert år. Alt jeg ønsker er å leve i fred,sier Maher Hamad.

Historisk avtale om nødhjelpslagre

Flyktninghjelpen har inngått en rammeavtale med Geodis Wilson om leie og drift av nødhjelpslager i Dubai. Dette er den første avtalen i sitt slag i Flyktninghjelpens historie.

Politikk styrer sulten

805 millioner mennesker er underernært. Dette skyldes ikke mangel på mat i verden, men at de fattigste, mennesker på flukt og mest marginaliserte ikke har tilgang til nok mat.

Hvor mange ganger skal vi gjenoppbygge Gaza?

Når giverlandene møtes i Kairo på søndag for å snakke om hvordan man skal gjenoppbygge Gaza for tredje gang på seks år, bør en ting være klart: Penger alene løser ikke problemet.

Følg bloggen til Jan Egeland

Jan Egeland deler jevnlig sine synspunkter på dagsaktuelle saker og arbeidet med å sikre en tryggere tilværelse for dem som lever på flukt. egeland.blogg.no

Viktig at Satyarthi også fikk fredsprisen

For oss som arbeider med utdanning er Kailash Satyarthi et kjent navn

- Inspirerende pris

Flyktninghjelpen berømmer Nobelkomiteen for deres valg av årets fredsprisvinnere Kailash Satyarthi og Malala Yousafzay.

Tilbake på skolebenken

Med støtte fra Flyktninghjelpen får syriske flyktningbarn tatt igjen skolegang de har tapt på grunn av krigen i hjemlandet.

Sikkerheten forvitres, flere fordrives

Flere og flere frykter at Nigeria, Afrikas folkerikeste stat, på sikt kan brytes opp slik vi har sett i Syria og Irak.
Image

Flyktningkrisen i Syria:

Twitter FeedArtistdugnad 30.11