Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

Hjelp Gazas barn!

25. juli 2014
Israel sin bakkeinvasjon av Gazastripen 17.juli har ført til en humanitær krise som raskt eskalerer. 121 barn er drept siden konflikten startet. Flyktninghjelpen ber nå om støtte for å hjelpe de palestinske krigsofrene.
Hjelp Gazas barn!

Fellesaksjon for Gaza

25. juli 2014
Sammen med en rekke internasjonale organisasjoner krever Flyktninghjelpen at volden i Gaza opphører umiddelbart. Kravet vil spres gjennom en global aksjon mandag 28.juli.
Fellesaksjon for Gaza
02. juli 2014
Syria-krisens enorme omfang gjør det påkrevd med en ny og mer aktiv norsk Syria-politikk. Flyktninghjelpen ber derfor det norske folk om å bruke mobiltelefonen i en underskriftsaksjon for Syria. Kravene er 3000 syriske kvoteflyktninger til Norge og en ekstra milliard til hjelpearbeidet i Syria og nabolandene.
Flyktninghjelpen ber folk støtte ny Syria-politikk

Diverse artikler

1,2 millioner mennesker på flukt

Varmen i teltleiren i Nord-Irak er tøff for ett år gamle Ayham, men mamma Umm Riham er uansett glad for at hun har fått datteren i trygghet. Familien er blant 1,2 millioner irakere som er drevet på flukt fra de pågående kampene i landet.

51,2 millioner mennesker på flukt i verden

51,2 millioner mennesker var på flukt ved årsskiftet 2013/2014. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden flyktningstrømmene etter andre verdenskrig.

Flyktninghjelpen har ikke penger i aksjer

VGs førsteside gir i dag feilaktig inntrykk av at Flyktninghjelpen eier aksjer. Hovedoppslaget er: Hjelpeorganisasjonene har milliarder på børs, med bilde av blant andre Flyktninghjelpens logo.

De ti mest neglisjerte konfliktsituasjonene

Hvem er det vi egentlig bryr oss om? Det kan umulig være alle, ellers ville ikke verden sett ut som den gjør. Men hvorfor er det noen vi bryr oss mer om enn andre?

Bestill Flyktningregnskapet 2014

Bruk skjemaet her for å bestille ett eller flere eksemplarer av Flyktningregnskapet 2014.

Distribusjon er gratis.

Flyktninghjelpen starter første skole i Azraq flyktningleir

Flyktninghjelpen har i samarbeid med UNICEF begynt de første skoletimene i nye Azraq Flyktningleir i Jordan.

Afrika - Flere mennesker på flukt

Afrika preges av en rekke alvorlige konflikter, og i flere land ble situasjonen dramatisk forverret i 2013.

Asia og Oceania - Syria dominener konfliktbildet

Borgerkrigen i Syria har ført til den alvorligste humanitære krisen og den største strømmen av flyktninger i dette århundret. Dette preger hele Midtøsten-regionen.

Europa - Europa settes på prøve

Til tross for at en av de største humanitære krisene på flere tiår utspiller seg rett utenfor Europas grenser, er det få europeiske land som er villige til å ta ansvar for mennesker på flukt.

HUMANITÆR KRISE

Landet som var preget av stor optimisme under uavhengigheten i juli 2011, avsluttet 2013 med væpnet konflikt, stor intern fordrivelse og et politisk urolig landskap.

ET SKJEBNEÅR

I juni 2013 overleverte de internasjonale ISAF-styrkene formelt sikkerhetsansvaret til de afghanske sikkerhetsstyrkene (ANSF), og innen utgangen av 2014 skal de internasjonale kampstyrkene trekkes ut av Afghanistan.

VOLDEN OG FRYKTEN ØKER

2013 var et svært voldelig år for Irak. Ifølge FN ble rundt 7100 sivile drept, en kraftig økning fra rundt 3200 drepte sivile året før.
Image

Fakta om våre programland:

Du trenger flash

Get Adobe Flash player

Gå direkte til en landprofil:

Twitter Feed

Flyktningkrisen i Syria:

Image