Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

Ingen skolestart for krigsbarn

23. august 2014
Titusener av norske skoleelever har de siste dagene erfart konsekvensene av at skolestart utsettes som en følge av lærerstreiken. Utsettelsen skaper bekymring og uro blant foreldre og barn. I Flyktninghjelpen arbeider vi nå for titusener av barn som kanskje aldri vil få et tilbud om utdannelse noen gang fordi krig og krise har revet bort skoler og lærere og fordi vi har altfor lite midler til utdannelse i noen av verdens farligste konfliktområder.
Ingen skolestart for krigsbarn

- Verre enn noen gang for barn i Gaza

22. august 2014
Søndag er det skolestart i Gaza, men ingen barn skal på skolen. Barna nektes undervisning på grunn av kamphandlinger og fordi de fleste Gaza- skolene brukes som hjem for hundretusener av fordrevne palestinere.

- Dette er en fullstendig uakseptabel situasjon og et klart brudd på barnas grunnleggende rettigheter, sier generalsekretær Jan Egeland.
- Verre enn noen gang for barn i Gaza

Stemmer fra Gaza

22. august 2014
Flyktninghjelpens palestinske ansatte i Gaza er selv rammet av krigen. Her forteller to av dem om de dramatiske hendelsene de og deres familier har vært gjennom.
Stemmer fra Gaza

Diverse artikler

#HumanitarianHeroes

På World Humanitarian Day feirer Flyktninghjelpen våre modige hjelpearbeidere i felt, og minnes samtidig de som har mistet sine liv i arbeidet med å hjelpe andre.

Følg Jan Egelands blogg på Nettavisen

Jan Egeland deler jevnlig sine synspunkter på dagsaktuelle saker og arbeidet med å sikre en tryggere tilværelse for dem som lever på flukt. egeland.blogg.no

Moctar og Nicodeme mistet livet i Mali

Det har bare gått to måneder siden vi mottok de forferdelige nyhetene om at to av våre kolleger var drept av en veibombe i Mali.

Rekordmange drepte hjelpearbeidere

I 2013 ble 155 hjelpearbeidere drept mens de arbeidet i verdens konfliktområder. Dette er mer enn dobbelt så mange som i 2012.

Flyktninghjelpens arbeid verden over i 2013

Flyktninghjelpen ga i 2013 nødhjelp og beskyttelse til over 4,5 millioner mennesker i 25 land. Organisasjonen hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Krigen stanser skolestart i Nord-Irak

I det kurdiske Nord-Irak står 850 000 barn uten et skoletilbud på grunn av den brutale krigen som har herjet Irak de siste ukene. - Det store omfanget av barn uten skoletilbud er en alvorlig trussel mot regionens fremtid, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

20 millioner mennesker rammet av akutt matkrise

- I skyggen av krisene i Syria, Gaza og Irak, har sultkrisene på Afrikas horn fått utvikle seg og krever nå stadig flere menneskeliv, sier Flyktninghjelpens regionaldirektør for Afrikas Horn, Hassan Khaire.

100.000 nye hjemløse på Gazastripen

Mer enn 100.000 personer har fått sine hjem ødelagt i krigen på Gazastripen. – Ødeleggelsene er enda større enn først antatt og gjenoppbyggingen vil ta år, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Perspektiv nr. 2 2014 i salg nå

Nytt nummer av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektiv er i salg hos Narvesen fra 20 juni.

Flyktninghjelpen ber folk støtte ny Syria-politikk

Syria-krisens enorme omfang gjør det påkrevd med en ny og mer aktiv norsk Syria-politikk. Flyktninghjelpen ber derfor det norske folk om å bruke mobiltelefonen i en underskriftsaksjon for Syria. Kravene er 3000 syriske kvoteflyktninger til Norge og en ekstra milliard til hjelpearbeidet i Syria og nabolandene.

1,2 millioner mennesker på flukt

Varmen i teltleiren i Nord-Irak er tøff for ett år gamle Ayham, men mamma Umm Riham er uansett glad for at hun har fått datteren i trygghet. Familien er blant 1,2 millioner irakere som er drevet på flukt fra de pågående kampene i landet.

51,2 millioner mennesker på flukt i verden

51,2 millioner mennesker var på flukt ved årsskiftet 2013/2014. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden flyktningstrømmene etter andre verdenskrig.
Image

Bestill gratis eksemplar av Flyktningregnskapet:

Fakta om våre programland:

Du trenger flash

Get Adobe Flash player

Gå direkte til en landprofil:

Twitter Feed

Flyktningkrisen i Syria:

Image