Forside

Fem år med krig i Syria - her er krigens humanitære historieBli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

- Familier må få være sammen

28. april 2016
Regjeringens foreslått krav til familiegjenforening er blant Europas strengeste. Er det virkelig det vi ønsker?
- Familier må få være sammen
26. april 2016
Flyktninghjelpen mener det er svært positivt at opposisjonsledere nå returnerer til Sør-Sudan - og ber landets ledere beskytte sivilbefolkningen og sørge for trygg tilgang for hjelpeorganisasjoner.
Positivt at opposisjonsledere returnerer – men krisen er ikke over
24. april 2016
Dire Dawa, Ethiopia: De siste dagenes styrtregn har forverret situasjonen for mange av de tørkerammede i Etiopia. - Regnet har tatt livet av svært mange husdyr som var svekket av tørken. For mange mennesker var disse dyrene det siste håpet de hadde, sier Mohamed Hassan, leder for Flyktninghjelpens kontor i Jigjiga-regionen i Etiopia.
Kraftig regn truer tørkerammede i Etiopia
18. april 2016
Mangel på muligheter, trakassering, utnyttelse, diskriminering og bevegelsesrestriksjoner dominerer livene til unge i Midtøsten, som får for lite hjelp fra myndighetene og hjelpeorganisasjoner. En hel generasjon kan gå tapt, advarer Flyktninghjelpen i en ny rapport.
Framtiden til ungdom i Midtøsten står på spill

Diverse artikler

Små speidere med stort engasjement

Lillesand Speidergruppe er blant de tusenvis av speiderne som gjør en kjempeinnsats for å samle inn penger til skolegang for syriske barn på flukt. - I år har engasjementet for Speideraksjonen vært ekstra stort, forteller gruppeleder for Lillesand-speiderne, Tone Falkenhaug.

Gi flyktningene et trygt alternativ til smuglerrutene

Når politiske ledere møtes i Genève 30. mars for å diskutere syriske kvoteflyktninger, har de mulighet til å gi syriske sivile et trygt alternativ til smuglerrutene. Naja (1) and her family at Chios in Greece. Photo: Tiril Skarstein, NRC

Forlater Elfenbenskysten

Etter å ha hjulpet flyktninger og internt fordrevne i Elfenbenskysten i ni år, har Flyktninghjelpen nå avsluttet sitt arbeid i landet.

Europa fengsler flyktningbarn

– Det er opprørende at unge og uskyldige barn på flukt fra krig holdes innesperret bak piggtrådgjerder i overfylte interneringsleirer på europeisk jord, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Kafé for barn på flukt

På Karmøy har Ida (10), Stina (10) og Olena (10) hatt kafé og solgt boller og brød til inntekt for Flyktninghjelpen. Resultatet ble hele 3850 kroner som skal gå til skolegang for barn på flukt.

Meningsløst at familier på flukt ikke skal få være sammen

Det er trist og meningsløst at Norge, ifølge Listhaug, får «et av de strengeste forslagene i Europa» for familiegjenforening, mener Flyktninghjelpen.

Våpenhvilen må holde

Dagens enighet om stans i kamphandlingene i Jemen kommer på et tidspunkt hvor landet er i ferd med å knele.

Fem grunner til at avtalen mellom EU og Tyrkia er en skam

Måten avtalen mellom EU og Tyrkia har blitt implementert er en skam for Europa. Her er fem grunner til at den må stoppes umiddelbart.

– Alt dette skyldes krigen

Det er for øyeblikket en skjør stans av alle kamphandlinger i Jemen. Hvis denne stansen ikke varer, vil følgene være katastrofale.
Image

Følg oss på Twitter:

Vår respons på krisen i Syria og Irak:


Oppdatert oktober 2015