Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

26. februar 2015
Det er nå seks måneder siden våpenhvilen på Gaza, men fortsatt er ingen hus gjenoppbygd. Abdel Momen Abu Hujair visste ikke at huset han bygget med sparepengene sine bare ville stå i tre år.
Seks måneder siden våpenhvilen på Gaza

Millioner av liv i fare

02. mars 2015
Den pågående konflikten forverrer den humanitære krisen i Jemen. Samtidig opplever humanitære organisasjoner at de største donorene kutter i støtten. - Til tross for at det setter millioner av liv er i fare, kuttes finansieringen av nødhjelp i denne kritiske tiden, sier regiondirektør i Flyktninghjelpen, Gabriella Waaijman.
Millioner av liv i fare

En oversett krise

25. februar 2015
Etter mer enn to år med væpnede kamper og politisk strid sliter Den sentralafrikanske republikk (SAR) fremdeles med å finne en fredelig løsning. Konflikten har ført nesten en fjerdedel av landets befolkning på flukt og etterlatt 2.7 millioner mennesker i nød.
En oversett krise

Diverse artikler

En økning i antall tapte, sivile liv

I fjor ble 10 548 sivile drept i Afghanistan som følge av volds- og krigshandlinger. En ny FN-rapport markerer 2014 som det dødeligste året for sivilbefolkningen i landet siden 2009

Snøstorm i Midtøsten

Jordans flyktningleirer er igjen dekket av snø, etter at store deler av Midtøsten ble rammet av en snøstorm. Flyktninghjelpen jobber for å holde syriske flyktninger i leirene varme og tørre.

Tak over hodet, håp og verdighet

– Jeg er stolt av Flyktninghjelpens husly-prosjekt fordi vi ikke bare gir folk tak over hodet. Sammen med flyktninger bygger vi et hjem til dem, gir dem beskyttelse og ikke minst verdigheten tilbake, sier styremedlem i Flyktninghjelpen David Sanderson.

Lopper for Syria

Farmasøyter uten grenser ved Universitetet i Tromsø har holdt loppemarked og samlet inn over 10 000 kroner til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger. Tusen takk!

Fattigdom og fordommer mot ebolaofre truer skolestart

Når Liberias skoler gjenåpnes etter å vært stengt i over syv måneder, vil mange pulter stå tomme.

Ber Europa øke støtten

– Vi frykter at flere vil dø på havet og vil be om en felles europeisk løsning for å få slutt på denne humanitære tragedien, sier generalsekretær Jan Egeland.

Ny støttespiller for barn på flukt

I en ny, treårig samarbeidsavtale skal kunnskapsbedriften Infotjenester bidra til Flyktninghjelpens arbeid for utdanning for barn på flukt fra krig.

Kunst for mennesker på flukt

Flyktninghjelpen får stadig nye, spennende støttespillere i norsk kulturliv! Billedkunstner Kjetil Haaland gir inntekter fra sin utstilling i Bergen til mennesker på flukt.

Hjelper krigsrammede barn fra hjemlandet

Moussa Zakaria kom som enslig mindreårig flyktning til Norge. Nå hjelper han andre barn fra det voldsherjede hjemlandet, Den sentralafrikanske republikk.
Image

Følg oss på Twitter: