Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

17. september 2014
22 millioner mennesker ble i fjor fordrevet av naturkatastrofer som ekstremvær, flom og jordskjelv. Det er tre ganger så mange som måtte flykte på grunn av krig og konflikt, viser en ny rapport fra Flyktninghjelpen.
22 millioner fordrevet av naturkatastrofer i 2013
12. september 2014
Kvinnenettverket «Sommerfugler» får Nansenprisen av FN for sitt risikofylte arbeid for kvinner utsatt for tortur og voldtekt i borgerkrigsherjede Colombia. En ny rapport fra Flyktninghjelpen viser at paramilitære grupper i Colombia systematisk bruker voldtekt av kvinner og barn for å terrorisere sivilbefolkningen og kontrollere viktige smuglerruter for narkotika.
Voldsutsatte kvinner i Colombia får Nansenprisen

Tilbake på skolebenken

16. september 2014
Med støtte fra Flyktninghjelpen får syriske flyktningbarn tatt igjen skolegang de har tapt på grunn av krigen i hjemlandet.
Tilbake på skolebenken

Diverse artikler

I hjertet av volden

Et halvt århundre med krig og vold har krevd mer enn 200 000 menneskeliv og drevet over seks millioner på flukt i Colombia.

Voldtekt som våpen i Colombia

Voldtekt brukes systematisk av ulovlige, væpnede grupper i Colombia for å terrorisere befolkningen og ta kontroll over viktige ruter for narkotikasmugling.

Flyktninghjelpen sender nødhjelpsfly til Irak

Flyktninghjelpen har sendt et fly med 51 tonn nødhjelp til Nord-Irak. Torsdag ankom hjelpesendingen byen Erbil. Forsendelsen vil sikre nødhjelp til 10.000 fordrevne.

- Juss er nødhjelp!

I fem dager skal Oslos jusstudenter prege byen med konserter, bøsseaksjon og mye mer i sin store, humanitære festivaluke.

Vi gjør ikke nok!

I dag blir flyktning nummer tre millioner i Syrias naboland registrert av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

- En fryktelig milepæl, sier generalsekretær, Jan Egeland.

Hver kilometer teller!

Med kampanjen «Løp for Liv» vil Siri Slotterøy Johnsen at nordmenns løpeglede skal hjelpe mennesker på flukt til et bedre liv. Hver kilometer som registreres gir én krone til Flyktninghjelpens arbeid for fordrevne verden over.

1,8 millioner mennesker på flukt i Irak

600.000 mennesker er drevet på flukt i løpet av den siste måneden med kamper i Irak, viser nye tall fra FN og kurdiske myndigheter.

Følg Jan Egelands blogg på Nettavisen

Jan Egeland deler jevnlig sine synspunkter på dagsaktuelle saker og arbeidet med å sikre en tryggere tilværelse for dem som lever på flukt. egeland.blogg.no

Stemmer fra Gaza

Flyktninghjelpens palestinske ansatte i Gaza er selv rammet av krigen. Her forteller to av dem om de dramatiske hendelsene de og deres familier har vært gjennom.

Flyktninghjelpens arbeid verden over i 2013

Flyktninghjelpen ga i 2013 nødhjelp og beskyttelse til over 4,5 millioner mennesker i 25 land. Organisasjonen hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Perspektiv nr. 2 2014 i salg nå

Nytt nummer av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektiv er i salg hos Narvesen fra 20 juni.

51,2 millioner mennesker på flukt i verden

51,2 millioner mennesker var på flukt ved årsskiftet 2013/2014. Dette er det høyeste antallet som er registrert siden flyktningstrømmene etter andre verdenskrig.
Image

Bestill gratis eksemplar av Flyktningregnskapet:

Fakta om våre programland:

Du trenger flash

Get Adobe Flash player

Gå direkte til en landprofil:

Twitter Feed

Flyktningkrisen i Syria:

Image