Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

27. april 2015
Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP sender flere eksperter til å bidra til FNs nødhjelpsarbeid i jordskjelvrammede Nepal. - Vi har to på plass i Katmandu og flere er på vei, sier leder for NORCAP, Benedicte Giæver.
Flyktninghjelpen sender nødhjelpseksperter

Slik kan du hjelpe

21. april 2015
De siste dagene har det strømmet inn henvendelser til Flyktninghjelpen fra nordmenn som ønsker å gjøre noe for de som flykter over Middelhavet. Her er fem råd fra Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland fem til deg som vil bidra til hjelpearbeidet.
Slik kan du hjelpe

Flyktningenes ordfører

22. april 2015
Hver gang en båt blir tatt til kai i kystbyen Pozzallo på Sicilia står ordfører Luigi Ammatuna der med ordførerkjedet i rødt, hvitt og blått og hilser flyktningene velkommen. – Jeg vil vise at hele byen er glade for at de har kommet seg hit, og jeg vil vise dem den respekten de fortjener, sier ordføreren.
Flyktningenes ordfører

Diverse artikler

1600 migranter omkommet

Flyktninghjelpen ønsker Regjeringens forslag om å sende et sivilt skip til Middelhavet velkommen, men ber om at redningsskipet kommer på plass i god tid før 1. august.

Derfor er de villige til å risikere livet

Tusenvis av migranter legger hvert år ut på den farefulle ferden over Middelhavet. De setter livet på spill for å komme til Europa. Hvorfor tar de risikoen?

Gir syriske barn skole og håp

Nora Heyederdahl (15) fra Tåsen Speidergruppe er én av tusenvis av speidere over hele landet som denne uken samler inn penger til skolegang for syriske flyktningbarn.

Dødens hav

Stadig flere krigsflyktninger risikerer livet i forsøk på å krysse Middelhavet. EU svarer med å snu ryggen til.

Sivilbefolkning i skuddlinjen

- Dette er ikke et liv. Dette er bare overlevelse. Alle er redde. Det sier seksbarnsmoren Luba Husseinova(55) fra den lille byen Novotoshkovka i Øst-Ukraina.

Dugnadsfest for flyktninger i Sandefjord

«Vårens viktigste dugnadsfest» ble en suksess både for Flyktninghjelpens og i mot likegyldighet.

Verden svikter sine løfter til Gaza om gjenoppbygging

46 internasjonale organisasjoner deriblant Flyktninghjelpen, Redd Barna, Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp, krever en ny tilnærming til konflikten i Palestina.

Barn hjelper barn!

På en knapp måned har elevene ved Voksen skole samlet inn hele 165 000 kroner til Flyktninghjelpens skoleprosjekter for syriske flyktningbarn i Libanon!

Vårens viktigste dugnad

Norges største hjelpeorganisasjoner oppfordrer til nasjonal dugnad for syriske flyktninger. Samlet krever de et politisk lederskap og humanitært engasjement i samsvar med Syria-krisens ekstraordinære brutalitet og omfang.
Image

Følg oss på Twitter:

Faktaark om vårt arbeid for syriske flyktninger: