Forside

Diverse artikler

Vinn feltreise på Øya

Møter med feltarbeidere og mulighet for en sefie med generalsekretær Jan Egeland er noe av det som vil møte deg i Flyktninghjelpens telt på årets Øyafestival. Og så kan du vinne en feltreise!

Tak over hodet

370 familier har fått beskyttelse mot vær og vind i Herat i Afghanistan. Noen ganger kan et ordentlig tak over hodet bety alt.

Skolegang for alle barn!

58 millioner av verdens barn går ikke på skole, halvparten av dem bor i land med krig og konflikt. Det haster å gjøre noe med dette! Vi trenger din stemme, for endring skjer ikke uten press.

Gav klassekassen til syriske flyktningbarn

Syvendeklassingene ville droppe sin egen tur i Klatreparken og heller gi hele klassekassen sin til Flyktninghjelpens arbeid for syriske barn på flukt.

30 millioner barn på flukt

Over 30 millioner barn er nå på flukt av krig og konflikt. - Når barn mister troen på en bedre fremtid, blir vi alle mer sårbare, sier Flyktninghjelpens generalsekretær, Jan Egeland.

Skole for alle krever nye løsninger

Det finnes løsninger på den globale læringskrisen, men de krever bedre kvalitet, mer finansiering og innovativ tenkning.

Krever dobling av støtte til utdanning i kriser

- Den humanitære støtten til utdanning må dobles, slik at også barn rammet av konflikt og kriser får mulighet til å gå på skolen, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland, i forbindelse med åpningen av det internasjonale toppmøtet Oslo Education Summit.

Klima og mennesker på flukt

Også i 2014 ble millioner av mennesker drevet på flukt i forbindelse med katastrofer som flom og storm.

Statsløshet skaper sårbarhet

Personer som er fordrevet er ofte mer sårbare for å bli statsløse, samtidig som statsløse personer er mer utsatt for å bli drevet på flukt.
Image

Følg oss på Twitter:

Vår respons på krisen i Syria og Irak: