Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

27. januar 2015
Flyktninghjelpen jobber på ulike måter for å beskytte jenter og kvinner i områder rammet av krig og vold. Her er noen viktige tiltak.
Slik hjelper Flyktninghjelpen kvinner og barn

Ber Europa øke støtten

26. januar 2015
Norges Rederiforbund og Flyktninghjelpen vitner i Brussel i dag om forholdene i Middelhavet for Europeisk Migrasjonsforums møte i regi av EU-kommisjonen. – Vi frykter at flere vil dø på havet og vil be om en felles europeisk løsning for å få slutt på denne humanitære tragedien, sier generalsekretær Jan Egeland.
Ber Europa øke støtten
21. januar 2015
Torill Sæterøy, Flyktninghjelpens regionale beskyttelse- og talsmannsrådgiver for Sentral-Afrika forteller om en feltreise til Den sentralafrikanske Republikk. Hennes historie er en påminnelse om hvor farlig humanitært arbeid kan være i land der krig og konflikt har ført til at sosiale strukturer har gått i oppløsning.
På oppdrag i Den sentralafrikanske republikk

Diverse artikler

Solteknologi gir rent drikkevann

I samarbeid med Solvatten distribuerer Flyktninghjelpen rent drikkevann til innbyggerne i Turkana i Kenya. Målet er å gi rent vann til over 100 000 mennesker i landet som har tatt i mot et stort antall flyktninger rammet av konfliktene på Afrikas Horn.

Flyktningleir dekket av snø

– Det er iskaldt, sier Omran (17), som tilbringer sin første vinter i Zaatari flyktningleir i Jordan. Temperaturene har falt under null og i begynnelsen av januar var leiren dekket av snø.

Sikrer at hjelpen kommer fram

Dohuk, Nord-Irak: I minusgrader og snø jobber utdelingsleder Nazeer Omer (40) og hans team på spreng for å beskytte fordrevne familier i Nord-Irak mot den bitende kulda.

Flyktninghjelpen har startet nødhjelpsoperasjon i Ukraina

Over en million ukrainere har blitt fordrevet fra sine hjem siden konflikten i Ukraina startet i mars 2014. «Situasjonen for titusener ukrainere er desperat. Denne konflikten kan forårsake en stor humanitær krise,» advarer generalsekretær Jan Egeland.

Ordførerstafetten gav over 700 000 kroner

- Dugnadsånden i kommune-Norge har vært fantastisk, sier prosjektkoordinator i Flyktninghjelpen, Malene Celius Enoksen.

Nominer kandidater til Nansenprisen

Kjenner du noen som har gjort en helt spesiell innsats for mennesker på flukt? Vi ser etter inspirerende og engasjerende kandidater til Nansenprisen 2015!

Syriske flyktninger møter vinteren i Jordan

Syriske flyktninger både i og utenfor flyktningleirer i Jordan lever nå med temperaturer under frysepunktet i krigens fjerde vinter.

Store utfordringer foran presidentvalget

Minst 1,5 millioner internt fordrevne i det nordøstlige Nigeria står i fare for å miste muligheten til å delta i presidentvalget i februar.

Møte med ukrainere på flukt

Utdanningsspesialist Øyvind Wistrøm i Ukraina forteller om et møte med en familie på flukt i sitt nyeste reisebrev.
Image

Følg oss på Twitter: