Forside

Bli fadder for barn på flukt fra krig

Hovedartikler

- Juss er nødhjelp!

01. september 2014
I fem dager skal Oslos jusstudenter prege byen med konserter, bøsseaksjon og mye mer i sin store, humanitære festivaluke. Overskuddet går til Flyktninghjelpens juridiske arbeid for syriske flyktninger i Libanon.
- Juss er nødhjelp!
31. august 2014
600.000 mennesker er drevet på flukt i løpet av den siste måneden med kamper i Irak, viser nye tall fra FN og kurdiske myndigheter. Dermed er 1,8 million fordrevet i Irak hittil i år. – Det er en kjempeutfordring å sørge for at alle får nødvendig hjelp, sier programdirektør i Flyktninghjelpen Rebecca Dibb.
1,8 millioner mennesker på flukt i Irak

Vi gjør ikke nok!

29. august 2014
I dag blir flyktning nummer tre millioner i Syrias naboland registrert av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

- En fryktelig milepæl, sier generalsekretær, Jan Egeland.
Vi gjør ikke nok!

Diverse artikler

Ingen skolestart for krigsbarn

I Flyktninghjelpen arbeider vi nå for titusener av barn som kanskje aldri vil få et tilbud om utdannelse noen gang fordi krig og krise har revet bort skoler og lærere og fordi vi har altfor lite midler til utdannelse i noen av verdens farligste konfliktområder.

- Verre enn noen gang for barn i Gaza

Søndag er det skolestart i Gaza, men ingen barn skal på skolen. Barna nektes undervisning på grunn av kamphandlinger og fordi de fleste Gaza- skolene brukes som hjem for hundretusener av fordrevne palestinere.

Stemmer fra Gaza

Flyktninghjelpens palestinske ansatte i Gaza er selv rammet av krigen. Her forteller to av dem om de dramatiske hendelsene de og deres familier har vært gjennom.

#HumanitarianHeroes

På World Humanitarian Day feirer Flyktninghjelpen våre modige hjelpearbeidere i felt, og minnes samtidig de som har mistet sine liv i arbeidet med å hjelpe andre.

Følg Jan Egelands blogg på Nettavisen

Jan Egeland deler jevnlig sine synspunkter på dagsaktuelle saker og arbeidet med å sikre en tryggere tilværelse for dem som lever på flukt. egeland.blogg.no

Moctar og Nicodeme mistet livet i Mali

Det har bare gått to måneder siden vi mottok de forferdelige nyhetene om at to av våre kolleger var drept av en veibombe i Mali.

Rekordmange drepte hjelpearbeidere

I 2013 ble 155 hjelpearbeidere drept mens de arbeidet i verdens konfliktområder. Dette er mer enn dobbelt så mange som i 2012.

Flyktninghjelpens arbeid verden over i 2013

Flyktninghjelpen ga i 2013 nødhjelp og beskyttelse til over 4,5 millioner mennesker i 25 land. Organisasjonen hadde en omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Krigen stanser skolestart i Nord-Irak

I det kurdiske Nord-Irak står 850 000 barn uten et skoletilbud på grunn av den brutale krigen som har herjet Irak de siste ukene. - Det store omfanget av barn uten skoletilbud er en alvorlig trussel mot regionens fremtid, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

20 millioner mennesker rammet av akutt matkrise

- I skyggen av krisene i Syria, Gaza og Irak, har sultkrisene på Afrikas horn fått utvikle seg og krever nå stadig flere menneskeliv, sier Flyktninghjelpens regionaldirektør for Afrikas Horn, Hassan Khaire.

100.000 nye hjemløse på Gazastripen

Mer enn 100.000 personer har fått sine hjem ødelagt i krigen på Gazastripen. – Ødeleggelsene er enda større enn først antatt og gjenoppbyggingen vil ta år, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Perspektiv nr. 2 2014 i salg nå

Nytt nummer av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektiv er i salg hos Narvesen fra 20 juni.
Image

Bestill gratis eksemplar av Flyktningregnskapet:

Fakta om våre programland:

Du trenger flash

Get Adobe Flash player

Gå direkte til en landprofil:

Twitter Feed

Flyktningkrisen i Syria:

Image