Mazen Naim, NRC's advocacy and communications officer in Gaza, on the roof of his house in Beit Hanoun
Photo: Karl Schembri/NRC
Les billedteksten Mazen Naim jobber for Flyktninghjelpen og ser utover Beit Hanoun, Gaza. Bilde: Flyktninghjelpen/Karl Schembri

Vårt arbeid i Palestina

I Palestina lider rundt 4,5 millioner palestinere som følge av langvarig okkupasjon.

Så mange fikk hjelp i 2017

82.341
Mennesker fikk utdanning
9.185
Mennesker fikk husly
2.878
Mennesker fikk hjelp gjennom leirdrift
29.268
Mennesker fikk rettshjelp

Humanitært overblikk 

Palestina består av to områder, Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, og Gazastripen. Områdene er under israelsk kontroll, og innbyggerne blir nektet grunnleggende menneskerettigheter. 

Gaza har vært underlagt en blokade de siste tiårene. Palestinere i Gaza har ekstremt begrenset adgang til varer og tjenester og liten eller ingen mulighet til å bevege seg utenfor området. 80 prosent av de to millioner menneskene i Gaza er avhengige av internasjonal hjelp. 

I område C på Vestbredden risikerer lokalsamfunn i stadig større grad å bli tvangsflyttet. Ødeleggelsene og konfiskeringen av palestinsk eiendom har økt i omfang, og hjelpearbeidet blir forhindret 

I Øst-Jerusalem er om lag en tredel av de 330.000 palestinske innbyggerne i fare for å bli isolert fra byenÅrsaken er forsøk på å tilpasse lover som vil kunne endre Jerusalem sine grenser. Denne lovgivningen kan også føre til at bosetningsområder bliinkludert i Jerusalem.  

Flyktninghjelpens arbeid 

Vi beskytter og bistår palestinerne på flukt eller som risikerer å måtte flykte, i Gaza og Vestbredden, inkludert i Øst-Jerusalem. 

Vi gir juridisk rådgivning for å fremme menneskerettigheter, og vi sørger for husly, rent vann og sanitæranlegg og utdanning til palestinere. Vi er forkjempere for rettighetene til palestinere på flukt nasjonalt og globalt. 

Slik jobber vi i Palestina: 

Les om vårt arbeid på våre engelske nettsider

Landfakta

Totalt antall som har flyktet fra landet:
5.551.467
Totalt antall som har flyktet til landet:
2.214.783
Totalt antall internt fordrevne:
231.000
Nye flyktninger fra landet i 2017:
2.318
Nye flyktninger til landet i 2017:
-
Nye internt fordrevne i 2017:
700
Kilder: FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) og Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC). Tallene er fra inngangen til 2018.