Vårt arbeid i Det nordlige triangelet i Mellom-Amerika

Publisert 27. jun 2017
Det nordlige triangelet i Mellom-Amerika består av landene El Salvador, Guatemala og Honduras. Hele 667.000 har blitt drevet på flukt i regionen.

Humanitært overblikk

Volden i de tre landene har ødelagt mange liv, og drapsratene i Honduras og El Salvador er blant verdens høyeste.

Flere flykter som følge av drapstrusler, eller fordi de nekter å selge landområdene sine til kriminelle gjenger. Mange er redde for at barna deres vil bli rekruttert til gjenger, eller utsatt for vold og seksuelt misbruk. Andre drar som følge av manglende jobbmuligheter.

De internt fordrevne bor i slummer eller uformelle leirer i storbyene. Disse blir i økende grad kontrollert av kriminelle gjenger, og mange lider på grunn av mangel på helsetjenester, utdanning og jobbmuligheter.

Volden og regjeringenes manglende evne til å beskytte befolkningen, gjør at mange velger å flykte over landegrensene. De fleste flykter til Mexico og USA, eller til Costa Rica og Panama. Mange som flykter er barn og ungdom som reiser på egenhånd.


Flyktninghjelpens arbeid

Vi arbeider i to av landene i det nordlige triangelet i Mellom-Amerika. Vi har to feltkontorer i Honduras. Vi jobber også i El Salvador, hvor vi samarbeider med Norges Røde Kors og Salvadors Røde Kors.

For å unngå mer vold ønsker de som flykter ofte å være anonyme. Dette gjør det vanskelig for humanitære organisasjoner, inkludert Flyktninghjelpen, å nå ut til dem med hjelp.

 

Les mer om vårt arbeid i Det nordlige triangelet i Mellom-Amerika her (engelsk).