En tusenlapp per ansatt!

Hanne Eide Andersen|Publisert 03. des 2014
Pensjonsrådgivningsfirmaet Gabler gir 1000 kroner per ansatt til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt.

Førjulsgaven fra Gabler ble overlevert personlig av konserndirektør Tor Sydnes til Flyktninghjelpens generalsekretær, Jan Egeland i Bergen sist uke. Med 75 ansatte blir gaven på 75 000 kroner.

- Gabler har alltid hatt tradisjon for å yte gaver til veldedige organisasjoner. I år valgte vi Flyktninghjelpen og når vi fikk innsyn i den innsats de driver og den nød som råder blant verdens flyktninger var det naturlig at beløpet ble større enn tidligere, sier konsernsjef Olav Rune Øverland.

Jan Egeland holdt foredrag på en markering i forbindelse med at firmaets Bergens-kontor flyttet inn i nye lokaler i Solheimsviken. Tilstede var både ansatte, kunder, samarbeidspartnere og andre aktører i finansnæringen. Egeland roser Gabler for deres vilje til å bidra.

- Dette var en gledelig førjulsgave som vil gjøre oss i stand til å gi flere mennesker på flukt livsnødvendig hjelp. Pengene kommer godt med i en tid da flere store kriser utspiller seg samtidig. Underfinansiering av humanitær respons er et stort problem og en viktig årsak til at mange av våre hardt rammede medmennesker ikke får den hjelpen de trenger, sier Jan Egeland.

Han viser til at over 51 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt i verden i dag, det største antallet siden etterdønningene av andre verdenskrig. Halvparten er barn.

- Det er ikke bare i samsvar med våre idealer at det går bra i verden, det er også i samsvar med våre interesser. Gabler går her foran og viser hvordan også finansnæringen tar et ansvar for å investere i håp og en mer rettferdig verden. Støtte fra næringslivet vil alltid være av vesentlig betydning for Flyktninghjelpens arbeid. Men nå er det ekstra viktig at alle som har noe til overs, bidrar, sier Egeland.