Secretary General Jan Egeland visits a displaced Iraqi family in Baharka camp outside Erbil, Northern Iraq. Photo: NRC/Tiril Skarstein
Les billedteksten Generalsekretær Jan Egeland på besøk hos en irakisk familie i flyktningleiren Baharka utenfor Erbil i Nord-Irak vinteren 2014. Foto: Flyktninghjelpen / Tiril Skarstein

- Reflekterer ikke alvoret i flyktningkrisen

Publisert 07. okt 2015
Regjeringen foreslår å øke den humanitære delen av budsjettet med rundt en halv milliard kroner, sammenlignet med revidert budsjett for 2015 etter Syria-forliket i sommer. – Regjeringens forslag til budsjett reflekterer ikke alvoret i den flyktningkrisen verden står overfor. Nå håper vi at Stortinget viser ansvar og øker den humanitære bevilgningen, sier generalsekretær Jan Egeland.

Stilt overfor den største humanitære krisen i vår generasjon, etterlyser Flyktninghjelpen en større økning av støtten til Syria og nabolandene i neste års budsjett. Norske bevilgninger holder ikke tritt med de humanitære behovene.

- Vi kan ikke fortsette å være vitne til at matrasjoner kuttes, barn står uten skolegang og helsetilbudet svekkes i Syria og nabolandene. Norge bør bidra med minst 3 milliarder, og økningen må komme som tilleggsmidler, og ikke gå på bekostning av andre prekære nødhjelpsoperasjoner i land som Afghanistan, Den sentralafrikanske republikk og Sør-Sudan, sier Egeland.

Pressekontakter

Tuva Raanes Bogsnes, mediesjef  +47 93231883
Tiril Skarstein, medierådgiver, +47 90569287