Kunstner i Skien Vibeke Lillefjære har fått med seg over 100 norske kunstnere på en storstilt auksjon for syriske flyktninger. 18. oktober er det bare å møte opp i Skien og gi bud! - Vi får bruke lokalene gratis. Alle involverte stiller opp frivillig, inkludert auksjonarius Geir Tangen, forteller Lillefjære.

Stor kunstneraksjon for Syria

Hanne Eide Andersen|Publisert 05. sep 2015
136 norske kunstnere bidrar med egne arbeider til en storstilt kunstauksjon til inntekt for Flyktninghjelpen. Pengene skal gå til syriske flyktninger i Syrias naboland. <br><br>– Bidragene har strømmet inn i høyt tempo. Det er fantastisk å se at så mange kunstnere vil bidra, sier kunstner og initiativtager Vibeke Lillefjære.

Fredag forrige uke inviterte hun andre kunstnere via Facebook til å bidra med bilder til inntekt for syriske flyktninger. På en knapp uke tok over 100 kunstnere fra hele landet kontakt og sa at de ville gi et kunstverk til auksjonen! 

16. og 17. oktober blir arbeidene stilt ut i Henrik Ibsens gate 3 i Skien. 18. oktober braker det løs med auksjon i de samme lokalene. Blant de donerte arbeidene fins både maleri, trykk, foto, tegninger, glasskunst, tekstilkunst og keramikk. Listen over kunstnere som bidrar inneholder kjente navn som Sverre Bjertnæs og Bjørg Thorallsdottir.

- Det er fint at så mange forskjellige uttrykk og kunstnere er representert. Det viser hvordan dette er en sak som engasjerer oss alle. Jeg tror veldig mange tenker på hvordan de kan bidra, og sier ja når de får muligheten til å delta på sin måte, sier Vibeke.

Med auksjonen ønsker hun å bidra til hjelpearbeidet for syriske flyktninger i Syrias naboland, hvor nøden nå er så stor at stadig flere flyktninger legger ut på den risikable reisen sjøveien mot Europa.

Selv donerer Vibeke maleriet "Moving forward" som for tiden er stilt ut i Skien.

Dersom noen kjøper dette maleriet på 90x90 cm, til ordinær utsalgspris kr 14.000,-, gir hun både dette beløpet til Flyktninghjelpen, og et nytt maleri i samme størrelse og til samme pris til auksjonen!

- Men for at auksjonen skal bli en suksess så er vi avhengige av folk kommer på auksjon og byr, understreker hun.

For de som ønsker å bidra, men som ikke kan gi kunst eller delta på auksjonen er det opprettet en egen konto for "Kunst for Syria" hvor man kan gi et bidrag.  Kontonummeret er 81501911968.

Vibeke Lillefjære bidrar selv med dette bildet kalt «Moving Forward». – Jeg følte at dette var det riktige bildet å gi til flyktningsaken. For meg viser det en mann som klatrer oppover, sier hun. Foto: Privat