Mandagens bombing av et Leger Uten Grenser-sykehus i Hajjah bringer tallet på drepte i Jemen til over 60. Foto: NRC

Over 60 drept etter sammenbrudd i fredsforhandlingene

Pressemelding|Publisert 16. aug 2016
Mandagens bombing av et Leger Uten Grenser-sykehus i Hajjah bringer tallet på drepte i Jemen til over 60 bare siden fredsforhandlingene brøt sammen 6. august.

De øvrige dødsfallene har skjedd etter et luftangrep på en skole i Saada, utført av den saudi-ledede koalisjonen, som tok livet av minst syv barn og skadet 21, ødeleggelsen av en bro på hovedveien mellom hovedstaden Sana’a og Hodeia og bombingen av en potetgullfabrikk i Sana’a som tok livet av 14 arbeidere, de fleste kvinner.

Bakkekampene har også økt i antall etter sammenbruddet i forhandlingene. Den siste uken har det vært flere voldelige sammenstøt i Salah-distriktet i den beleirede byen Taiz, hvor rundt 800.000 mennesker er beleiret.

– Angrepene de ni siste dagene har vært nådeløse. Vi har fått bekreftet det vi fryktet: at når fredsforhandlinger bryter sammen, blir uskyldige barn, kvinner og menn drept, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, Syma Jamil.

– Vi kan ikke vente i en måned til på at fredsforhandlingene skal komme i gang igjen, mens uskyldige sivile blir drept over hele landet. Alle partene i konflikten må stanse vilkårlige angrep på sivile og respektere folkeretten. De er ansvarlige for å sette en stopper for denne galskapen, sier Jamil.

Nesten tre millioner mennesker har flyktet fra hjemmene sine siden konflikten i Jemen eskalerte i mars 2015, og over to millioner mennesker lever fremdeles på flukt inne i landet. Åtte av 10 sivile jemenitter har behov for humanitær hjelp eller beskyttelse.

Til redaksjonen: Flyktninghjelpen har talspersoner i Jemen som er tilgjengelige for intervjuer.