Les billedteksten Syriske Lilav, Ayinda og Madina bor i flyktningleiren Kawergosk i Nord-Irak. Foto: Hanne Eide Andersen/Flyktninghjelpen

Tusen takk!

Publisert 18. des 2016
– Tusen takk til alle nye og gamle faddere, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Han er glad for at godt over 5000 nordmenn meldte seg som fadder i Flyktninghjelpen under TV2s Artistgalla  lørdag kveld. Programmet handlet om Flyktninghjelpens arbeid med barn på flukt fra krig og katastrofer.

– Fadderne våre er viktige for at vi skal kunne være raskt ute i humanitære kriser og gi hjelp til dem som trenger det mest, sier Egeland.

 
30 millioner barn på flukt

Over 65 millioner mennesker er flyktninger i verden dag. Halvparten av disse er barn. Fem millioner flyktninger får allerede hjelp av Flyktninghjelpen. Men takket være de nye fadderne, vil nå enda flere få mulighet til å overleve og få tilbake håpet om en fremtid. 

Faddernes månedlige bidrag gjør Flyktninghjelpen i stand til å være raskt på bakken i akutte kriser og gi god hjelp for å dekke grunnleggende behov, slik som husly, mat, rent vann og utdanning til barn på flukt.

– Vi lever i en tid med mange store alvorlige kriser på en gang. Det gir håp å se at så mange her hjemme i Norge ønsker å bidra til å hjelpe barn på flukt, sier Egeland.

Det er fortsatt mulig å melde seg som fadder. Klikk her, ring 02142 eller send SMS FADDER til 02142.

Les billedteksten Angelina Jordan opptrådte da TV2 og Flyktninghjelpen arrangerte Artistgalla for barn på flukt lørdag 17. desember. Foto: Beate Simarud/Flyktninghjelpen