Skole for flere i Jordan

Ida Kristine Fjelldal|Publisert 11. mar 2016
I Irbid i Jordan har Flyktninghjelpen og den norske ambassaden bygd på en skole, slik at flere jordanske og syriske barn kan få skoleplass.

Skolen Khawla Bint Al Azwar i Irbid har blitt utvidet. Utvidelsen ble feiret med en åpningsseremoni i februar i år. Byggeprosjektet er finansiert av den norske ambassaden i Jordan og gjennomført av Flyktninghjelpen, som en del av vårt arbeid for å støtte lokalsamfunn som har tatt i mot flyktninger i Jordan. 

Viktig for jenter

– Utdanning er livsviktig for barna, spesielt for jenter, siden de er med på å bygge samfunnet, sa representant for den norske ambassaden Merete Munch, under seremonien.

– Som Malala Yousefazi, den 17 år gamle nobelpris-vinneren, sa: "La oss ta opp våre bøker og våre penner. De er våre sterkeste våpen. Et barn, en lærer, en bok og en penn kan forandre verden", sa Munch videre.

Støtte til lokalsamfunnet

Den store tilstrømningen av syriske flyktningbarn til Jordan har gjort at kapasiteten til skolesystemet er sprengt. Bare i Irbid går det mer enn 22.000 elever i den offentlige skolen. Påbyggingen av skolen i Irbid er ment å gi både flere jordanske barn og flere syriske flyktningbarn mulighet til å gå på skolen.

– Flyktninghjelpen samarbeider med utdanningsdepartementet i Jordan for å støtte skolene ved å øke kapasiteten på skoler, oppgradere helsefasiliteter og møblere andre skoler i Irbid, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Jordan, Petr Kostohryz.

Skolens rektor Nisreen Al Wagfi takket den norske ambassaden og Flyktninghjelpen for deres støtte og omsorg, som har økt skolens kapasitet og gitt store klasserom for elevene ved skolen.