Les billedteksten Den sveitsiske professoren og menneskerettighetsjuristen, Walter Kälin, er blitt nytt styremedlem i Flyktninghjelpen: Foto: Flyktninghjelpen/Eirik Brigg.

Nye styremedlemmer i Flyktninghjelpen

Eirik Brigg|Publisert 14. jun 2017
Den sveitsiske professoren og menneskerettighetsjuristen Walter Kälin og tidligere næringslivstopp og statssekretær Harald Norvik er blitt styremedlemmer i Flyktninghjelpen.

- Vi ønsker begge to velkommen som nye styremedlemmer i Flyktninghjelpen. Harald Norvik trenger ingen ytterligere presentasjon her hjemme, mens Walter Kälin er internasjonalt kjent for sin allsidige kompetanse, lange erfaring og ikke minst utrettelige engasjement for mennesker på flukt vil utvilsomt styrke vårt arbeid, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Walter Kälin, som er professor emeritus ved universitetet i Bern, ledet FNs arbeid for internt fordrevne siste halvdel av 2000-tallet. I perioden 2012 til 2015 ledet han også arbeidet for de som drives på flukt på grunn av klimaendringer og naturkatastrofer gjennom Nanseninitiativet, som er et initiativ fra den sveitsiske og norske regjeringen.

- Jeg kjenner Walter fra tiden i FN, da han gjorde seg bemerket med sin formidable innsats for internt fordrevne samt hans lederrolle i  arbeidet med å hjelpe mennesker på flukt fra naturkatastrofer og klimaendringer. Vi ser alle frem til å nyte godt av hans kompetanse og engasjement i Flyktninghjelpens styrearbeid, sier Egeland.

Harald Nordvik

Jan Egeland er også glad for å kunne ønsker Harald Nordvik velkommen som nytt medlem i Flyktninghjelpens styre. Nordvik har lang fartstid både innen norsk næringsliv og politikk. Han var blant annet konsernsjef i Statoil fra 1988-1999, og han har vært rådgiver ved Statsministerens kontor (1976-79) og statssekretær (Ap) i Olje- og energidepartementet fra 1979-1981.  Norvik er idag styreleder i Imatis, og styremedlem i ConocoPhillips, Umoe, Arundo, The Future Group og Forandringsfabrikken.

Styret i Flyktninghjelpen

Idar Kreutzer
Chairman of the Board
CEO of Finans Norge

Per Byman
Secretary General for Radiohjälpen in Sweden

Lisa Cooper
Founder and CEO, Leadership Foundation

David Sanderson
Professor at the University of New South Wales

Harald Norvik
Norwegian corporate leader

Walter Kälin
International human rights lawyer

Hege Norheim
Senior Executive Search Consultant

Kiran Aziz
Attorney/Lecturer, Department of Law, Norwegian Business School

Jeremy Francis
Employee representative
Head of Support, NRC Jordan

Robert Inzikoa
Deputy employee representative
HR adviser

Anne Huser
Deputy employee representative
Institutonal donor advisor