Flyktninghjelpen jobber med å ta imot alle menneskene på flukt fra Øst-Ghouta. Det er mange barn, sammen med kvinner, menn, ungdom og eldre. Bilde: Flyktninghjelpen

Statoil gir millionstøtte til Flyktninghjelpen sitt arbeid i Syria

Publisert 14. apr 2018
Den 15. Mars deltok hele verden på 7-årsmarkeringen for konflikten i Syria. I syv år har krigen i Syria herjet brutalt og drevet over 10 millioner mennesker fra hjemmene sine, sørget for at over 13 millioner mennesker har behov for nødhjelp, 7 millioner er uten tilgang på regelmessig mat og hele 4,9 millioner er fanget i områder som er beleiret eller uten tilgang på humanitær assistanse.

De siste ukene har verden vært vitne til de enorme lidelsene blant sivilbefolkningen i Øst-Ghouta.

- Antallet mennesker som forlater Øst-Ghouta har nesten doblet seg de siste ukene, og vi star nå ovenfor en humanitær krise. Vi har også fått rapporter om hundrevis av sivile tap og ødeleggelser av sivil infrastruktur som følge av volden. For øyeblikket gjør vi det beste vi kan for å hjelpe dem som har klart å komme seg i sikkerhet, sier Flyktninghjelpens assisterende landdirektør for Syria, Erik Abild.

Flyktninghjelpen er på mottakssentrene, klare til å levere livsnødvendig bistand til de tusenvis av internt fordrevne som flykter de okkuperte områdene. Vi har allerede levert nødhjelp til 100,000 mennesker på flukt fra volden. Etter å ha blitt frarøvet grunnleggende humanitær assistance i nesten fire år er de utslitte, utsultet og livredde for hva som skal skje nå.

Flyktninghjelpen er en av få organisasjoner som opererer i hele Syria. Med intense kamper og mye vold, søker vi å styrke nødhjelpen vi tilbyr ved frontlinjen der vi har tilgang og sikkerhetsmessige hensyn tillater det.

Flyktninghjelpen jobber med å ta imot alle menneskene på flukt fra Øst-Ghouta. Det er mange barn, sammen med kvinner, menn, ungdom og eldre. Bilde: Flyktninghjelpen

Statoil ga 4 millioner til Flyktninghjelpen sitt arbeid i Syria

Det var med stor takknemlighet at vi mottok en telefon fra Statoil om deres donasjon på 4 millioner kroner til vårt arbeid i Syria. De hadde fulgt med på nyhetene som dekket den grusomme situasjonen i Øst-Ghouta og var blitt gjort kjent med Flyktninghjelpens livreddende assistanse og programaktivitet i nærområdene.

Statoils donasjon forteller om viktigheten av å, som en aktør i næringslivet, ta ansvar i situasjoner som krever internasjonal hjelp. Deres engasjement burde være et eksempel til etterfølgelse for hele næringslivssektoren.
Annicken Saxlund, leder av sektoren for næringslivsrelasjoner i Flyktninghjelpen

 

- Flyktninghjelpen ønsker å rette en stor takk til Statoil for deres generøse bidrag og samfunnsansvar. Gjennom tett kontakt med våre kollegaer i felt har vi kunnet sikre at midlene blir tatt i bruk umiddelbart. I tillegg til at pengestøtten bidrar til at vi kan både fortsette og oppskalere vårt arbeid i området, symboliserer den også viktigheten og essensen av å jobbe sammen på tvers av sektorer for å få en slutt på lidelse av uskyldige mennesker.

Flyktninghjelpen arrangerer aktiviteter for flere barn som har opplevd alvorlige traumer. Bilde: Flyktninghjelpen