Les billedteksten Grafikk: Øystein Os Simonsen

430.000 på flukt fra konflikter i engelskspråklig del av Kamerun

Flyktninghjelpen|Publisert 20. des 2018
Over 430.000 mennesker er drevet på flukt på grunn av konflikter i Kameruns engelskspråklige regioner. Mange gjemmer seg i skogen uten noe hjelp, advarer Flyktninghjelpen.

– Vi er alvorlig bekymret for det økende antallet mennesker som drives på flukt. Partene i konflikten må sørge for at sivile beskyttes og får trygg tilgang på livreddende hjelp, sier David Manan, Flyktninghjelpens landdirektør i Kamerun.

Antallet internt fordrevne i Kameruns hovedsakelig engelskspråklige regioner Sørvest og Nordvest, samt i naboregionene Littoral og West, har nådd 437.000, ifølge FNs anslag.

Flyktninghjelpen hjelper mennesker som flykter på grunn av krisen. Men mange får ikke hjelp, både fordi det er for farlig for hjelpeorganisasjoner å jobbe i enkelte områder, samt på grunn av mangel på penger til nødhjelpsarbeidet. Mennesker mangler husly og sanitærfasiliteter, rent vann, mat og medisinsk hjelp.

– Behovene vi ser i regionene Sørvest og Nordvest er enorme. På grunn av mangel på støtte til nødhjelpsarbeidet er det for få hjelpeorganisasjoner tilstede på bakken. Vi ber derfor giverland om å prioritere denne krisen slik at flere organisasjoner kan være med å jobbe for å lindre de stadig økende lidelsene, sier Manan.

 

Les billedteksten Foto: Flyktninghjelpen


– Flere av de menneskene vi har hjulpet forteller oss at de deler hjelpen eller gir den til slektninger som ikke har fått hjelp og desperat trenger det. Mange gjemmer seg i skogen uten noen form for støtte, mens de frykter for sine liv, legger Manan til.

– Dette er første gangen jeg har fått hjelp siden jeg flyktet, sier Annoh, som har mottatt nødvendige husholdningsartikler og materialer til å bygge husly.

– Jeg vil dele det jeg har fått med mannen min som gjemmer seg i skogen. Han har ikke annet enn klærne han flyktet i, legger hun til.

Flyktninghjelpen deler ut husholdningsartikler, husly og hygieneartikler i regionene Nordvest og Sørvest med støtte fra Norge, Sverige og EU.

Om Flyktninghjelpen:

Flyktninghjelpen er en humanitær organisasjon som jobber i over 30 land i verden. Vi har jobbet i Kamerun siden 2017.

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:

Flyktninghjelpens medieteam: +4790562329, info@nrc.no

Les billedteksten Foto: Flyktninghjelpen