Les billedteksten Yusuf (28) mistet åtte av sine nærmeste familiemedlemmer under et bombeangrep en juninatt i år. - Jeg har ingen fremtid lengre. Det er ingenting å se fram imot nå, fortalte han. Foto: Becky Bakr Abdulla/Flyktninghjelpen

Politiske samtaler om Jemen i Stockholm

Publisert 05. des 2018
Uttalelse fra Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, Mohamed Abdi, i forkant av politiske samtaler i Stockholm

–  Denne uken følger vi som hjelpearbeidere på bakken i Jemen nøye med når politiske forhandlinger finner sted i Stockholm.  

–  Dersom samtalene går i riktig retning, kan livssituasjonen til millioner av mennesker i Jemen ta en brå vending. Færre vil bli utsatt for brutal krigføring, tvunget på flukt, og presset til randen av hungersnød. Om forhandlingene derimot mislykkes eller blir satt på vent, blir vi tvunget til å fortsette å se på mens en hel befolkning kveles av vold, sult og sorg.

–  Jemen trenger en umiddelbar våpenhvile og konkrete tiltak for å gjenoppbygge offentlige tjenester. Partene i konflikten må bli enige om hvordan de kan gjenåpne alle havnene og stabilisere landets ødelagte økonomi, og sikre at Jemens befolkning får full og uhindret tilgang til humanitær hjelp. Vi oppfordrer partene i konflikten til å virkelig ta inn over seg de umenneskelige lidelsene denne krigen har påført når de nå setter seg ved forhandlingsbordet.

Til redaksjonen:

For intervju eller mer informasjon ta kontakt med Flyktninghjelpens medieteam:

Tel: 905 62 329, epost: info@nrc.no