Les billedteksten "Khalas" ("Nok"), sa Yusuf (28) da vi møtte han i Jemen i september. –Det finnes ingen framtid, ikke noe å se fram til lenger. Foto: Becky Bakr Abdulla/Flyktninghjelpen

Håp om våpenhvile i Jemen

Flyktninghjelpen|Publisert 31. okt 2018
Lenge etterlengtet politisk vilje fra USA må bety en reell endring for millioner av jemenitter i nød.

I går uttalte USAs forsvarsminister Jim Mattis at han ønsker alle partene i konflikten i Jemen rundt forhandlingsbordet i Sverige innen 30 dager.

– Dette kan være det store politiske gjennombruddet som vi i lang tid har etterlyst fra partene i denne brutale konflikten. Dette viktige steget må nå etterfølges av en politisk løsning hvor alle involverte parter blir enige om å avslutte det som har vært fire år i helvete for Jemens kvinner, menn og barn, sier Flyktninghjelpens regionaldirektør, Nigel Tricks.  

Jemen er verdens verste humanitære krise. Over 22 millioner mennesker er i nød og tusener av sivile har blitt skadet eller drept. Nå står befolkningen også foran en av de verste sultkatastrofene vi noensinne har sett.

– Tiden er nå ute for å uttrykke bekymring over situasjonen som stadig forverrer seg. Nå er det på tide at nøkkelstater som Storbritannia, Frankrike og Iran følger etter USA. Denne krigen må ta slutt, sier Tricks.

For intervju, vennligst kontakt:

info@nrc.no, +47 90 56 23 29