Les billedteksten Foto: Privat

Sorg etter tapet av to ansatte i Etiopia

Publisert 13. mar 2019
Det er med stor sorg at Flyktninghjelpen bekrefter at to av våre kollegaer omkom i flyet som styrtet på vei til Kenya søndag morgen.

Clémence Boutant-Willm og Sam Pegram var to høyt verdsatte og respekterte kollegaer. De var begge basert i Genève, men jobbet for å nå mennesker rammet av humanitære kriser over hele verden. Clémence og Sam var på vei til Nairobi for å holde et kurs om forhandling av humanitær tilgang for våre partnere denne uken. Vi er tynget av sorg etter tapet av våre to kollegaer.

Flyktninghjelpen ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse til familiene til Clémence og Sam, samt til alle som mistet sine kjære i søndagens tragiske ulykke. Denne ulykken har hatt sterk innvirkning på våre kollegaer, det humanitære miljøet og mennesker i Etiopia og Kenya.  

Litt om våre to kollegaer:  

Clémence Boutant-Willm var vår varme og svært engasjerte prosjektleder for kapasitetsbygging innen humanitær tilgang og forhandlinger. Hennes arbeid for Flyktninghjelpen, og andre humanitære organisasjoner før oss, bidro til å sikre trygg tilgang til nødhjelp for mennesker rammet av kriser verden over. Hun var en pragmatisk, ydmyk og ekstremt dyktig kollega; med sterke prinsipper og alltid raus med sin omsorg for andre. Clémence er et enormt tap for oss, både fordi vi verdsatte hennes profesjonelle ferdigheter, men også fordi vi var svært glade i henne som person. Vi sørger over tapet og sender varme tanker til hennes mann, døtre, familie og venner.  

 Sam Pegram var en enestående representant for de mange høyt kvalifiserte, unge menneskene som tiltrekkes vår bransje. Han var blant våre yngste kollegaer, og var ansatt som humanitær policy assistent. Han satte seg raskt inn i oppgavene, og ble tildelt viktig arbeid som han utførte med sitt sterke intellekt og innsikt. Sam kom til vårt team med en stor lidenskap for Midtøsten. Han var et talent som hadde et genuint ønske om å utrette gode ting. Han gjorde dagene våre så mye lysere med sin varme og vittige humor, sin vennlighet og entusiasme. Vi er knust over tapet av vår tankefulle og dyktige kollega, som uten tvil hadde en lysende fremtid foran seg. Sam var eksepsjonell. Vår dypeste medfølelse går til hans foreldre, bror, familie og venner. Vi sørger med dem.