Gaver med mening

Den store julegaveguiden

Hva skal mamma, onkel og bestemor få til jul? I årets gaveguide fra Flyktninghjelpen finner du gaver som kan redde liv, gi varme, husly og håp til mennesker på flukt. Våre gaver varmer både de som gir, de som får, og ikke minst mennesker på flukt.

 

Til mamma: Gi en familie på flukt et midlertidig hjem

Familier på flukt trenger et hjem hvor de kan være trygge sammen og som holder kulden unna. Du kan bidra til å bygge nye hjem for familier på flukt.

Kjøp en gave til 500 kroner nå og sørg for at en familie på flukt får tak over hodet.

Din gave gjør det mulig for oss å dele ut telt, reparere ødelagte hus og bygge nye hjem til mennesker som flykter fra krig eller rammes av naturkatastrofer.

list_home.jpg
Til pappa: Gi varme vinterklær og tepper til noen som virkelig trenger det

Vinterkulden kan være nådeløs, og i år kan du gi pappa en gave som varmer.

Barn og familier på flukt får ofte ikke med seg annet enn det de står og går i. Når vinteren setter inn med kuldegrader, snø og isende vind, er det livsviktig at barna får hjelp til å holde varmen.

For 600 kroner kan en hel familie holde seg varme gjennom vinteren.

list_winter.jpg


Til bror: Gi en bedre start på livet til barn på flukt

Gi bror en gave som hjelper barn på flukt.

Barn er uskyldige ofre for de voksnes kriger, og er ofte blant de mest utsatte og hardest rammede. Flyktninghjelpen hjelper barn på flukt ved å dele ut pakker med livsnødvendig utstyr, varme klær og leker.

Vi jobber også for å sikre at de eldre barna får skolegang og hjelp til å bearbeide vonde minner, slik at de kan begynne å skape seg en fremtid.

For 350 kroner kan barn på flukt få en bedre start på livet.

list_children.jpg


Til kjæresten: Gi en ovn som varmer opp et midlertidig hjem

Gi kjæresten en gave som redder liv i vinterkulda.

Mange familier på flukt bor i telt og hus uten oppvarming, og er svært utsatte for vinterkulden. Flyktninghjelpen deler ut varmeovner og brensel, og hjelper familier med å gjøre boligene deres varmere. En enkel varmeovn kan være forskjellen mellom liv og død.

For 350 kroner kan en familie få en varmeovn.

list_heater.jpg


Til barna: Gi skolebøker til barn på flukt

For barn som opplever krig og krise, gir skolegang trygghet og håp for fremtiden.

Utdanning er noe av det viktigste for barn på flukt. Flyktninghjelpen sørger for at barna får skolebøker. På skolen får barna trygghet i hverdagen og hjelp til å bearbeide traumer. Når de kan skrive, lese og regne, kan de senere få seg en jobb.

Et sett med skolebøker koster 350 kroner.

list_schoolbooks.jpg


Til bestemor: Gi beskyttelse til jenter og kvinner

Jenter på flukt er blant de mest utsatte gruppene. Mange risikerer å miste utdanning og bli utsatt for vold og rekruttering til væpnede grupper.

Vi sørger for at flere jenter på flukt kommer tilbake på skolebenken og får utdanning og beskyttelse.

Du kan bidra til at jenter på flukt får en skoleplass og beskyttelse ved å kjøpe en gave til 300 kroner.

list_protection.jpg


Til lillesøster: Gi en geit til jul

Familier på flukt mangler både mat og inntekt. Med gaven til lillesøster gir du en familie mulighet til å klare seg selv.

Geiter er hardføre dyr som gir familier både melk og kjøtt. Geiter kan også avles og selges slik at familier kan skaffe seg inntekt og kjøpe det de trenger. Flyktninghjelpen sørger for tilgang til mat og at familier på sikt kan klare seg selv.

En geit til en familie koster 400 kroner.

list_goat.jpg


Kjøper du gaver med mening, gir du to gaver i en. Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du vil glede. 

Gavekortene er eksempler på Flyktninghjelpens arbeid. Din gave går til å hjelpe der det trengs som mest. Les mer om gaver med mening her.

Den beste gaven er den du gir.