Gaver med mening

Den store julegaveguiden

Hva skal mamma, onkel og bestemor få til jul? I årets gaveguide fra Flyktninghjelpen finner du gaver som kan redde liv, gi varme, husly og håp til mennesker på flukt – hva mer kan man ønske seg enn årets viktigste julegave?

Julegavetipsene under hjelper deg med å finne gaver med mening som gleder slekt og venner, samtidig som du er med på å hjelpe mennesker på flukt.

Til mamma: Gi en familie på flukt et midlertidig hjem

Selv i en tid hvor vi oppfordres til å holde oss hjemme, er det ikke alle som er så heldige å ha et hjem å oppholde seg i. For en familie på flukt, er et hjem noe av det viktigste de kan få. De trenger et sted å være trygge sammen og som holder kulden unna.

Flyktninghjelpen skaffer alt dette. Med din hjelp deler vi ut vanntette og vinterisolerte telt til mennesker på flukt som en midlertidig løsning, og vi reparerer ødelagte boliger og bygger hjem til mennesker rammet av konflikt.

For 400 kroner kan du bidra til å gi en familie på flukt et midlertidig hjem fram til det blir trygt å reise tilbake.

Til pappa: Gi varme vinterklær til noen som virkelig trenger det

Vinterkulden kan være nådeløs, og i år kan du gi pappa en gave som varmer.

Barn og familier på flukt får ofte ikke med seg annet enn det de står og går i. Når vinteren setter inn med kuldegrader, snø og isende vind, er det livsviktig at barna får hjelp til å holde varmen.

For 600 kroner kan en hel familie få varme vinterklær.

Til bror: Gi en bedre start på livet til barn på flukt

Gi bror en gave som hjelper barn på flukt.

Barn på flukt er de aller mest sårbare. Flyktninghjelpen gir dem trygghet og pakker med det de trenger, og hjelper mødre med å ta vare på de minste.

De litt større barna får skolegang og hjelp til å bearbeide vonde opplevelser, klær og beskyttelse mot vinterkulden.

For 300 kroner kan barn på flukt få en bedre start på livet.

Til kjæresten: Gi en ovn som varmer opp et midlertidig hjem

Gi kjæresten en gave som redder liv i vinterkulda.

Barn på flukt er sårbare. Mange bor i telt og hus uten oppvarming. Når vinteren setter inn med kuldegrader, snø og isende vind, kan en enkel varmeovn være det som skal til for å skille mellom liv og død.

For 200 kroner kan en familie få en varmeovn.

Til barna: Gi skolebøker til barn på flukt

For barn som opplever krig og krise, gir skolegang trygghet og håp for fremtiden.

Utdanning er noe av det viktigste for barn på flukt. Flyktninghjelpen sørger for at barna får skolebøker. På skolen får barna trygghet i hverdagen og hjelp til å bearbeide traumer. Når de kan skrive, lese og regne, kan de senere få seg en jobb.

Et sett med skolebøker koster 250 kroner.

Til bestemor: Gi beskyttelse til jenter og kvinner

Med årets gave til bestemor kan du bidra til å beskytte sårbare jenter og kvinner mot vold og overgrep.

Jenter og kvinner er ofte ekstra sårbare i en fluktsituasjon. Flyktninghjelpen jobber på mange fronter for å beskytte jenter og kvinner på flukt. Vi deler også ut hygieneartikler, gir unge mødre en utdanning, og ivaretar enkers rettigheter.

250 kroner vil hjelpe kvinner og jenter i en vanskelig situasjon.

Til onkel og tante: Gi en familie tepper å holde varmen i

Med gaven til onkel og tante får en familie beskyttelse mot den isende kulden.

Flere av landene Flyktninghjelpen jobber i, som Afghanistan, Syria, Ukraina og Irak, har vintervær som nordmenn vil kjenne igjen. Mange barn og familier må tilbringe vinteren i telt, i brakker av tynne blikkplater eller i hus uten vinduer.

For 450 kroner kan en hel familie få varme tepper som beskyttelse mot kulden.

Til lillesøster: Gi en geit til jul

Familier på flukt mangler både mat og inntekt. Med gaven til lillesøster gir du en familie mulighet til å klare seg selv.

Geiter er hardføre dyr som gir familier både melk og kjøtt. Geiter kan også avles og selges slik at familier kan skaffe seg inntekt og kjøpe det de trenger. Flyktninghjelpen sørger for tilgang til mat og at familier på sikt kan klare seg selv.

En geit til en familie koster 400 kroner.

Kjøper du gaver med mening, gir du to gaver i en. Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du vil glede. 

Gavekortene er reelle eksempler på Flyktninghjelpens arbeid. Midlene som kommer inn, bruker vi der det til enhver tid er størst behov. Les mer om gaver med mening her.

9_GMM_toppbanner2_960px.jpg