Statistikk - Afrika

Oppdatert 14. jun 2023
Mennesker drives på flukt over hele verden. Hvem er de? Hvor mange er de? Hvorfor flykter de? Hvor flykter de fra og til?

Afrika står for mer enn en tredjedel av verdens flyktninger. Både gamle og nye konflikter tvinger folk til å flykte fra hjemmene sine. Samtidig forårsaker klimaendringer alvorlig matmangel og konkurranse om ressurser, som blir forsterket av mangel på humanitær respons.

Situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo er svært kompleks, og volden eskalerte betydelig i mars 2022, og igjen i andre halvdel av året. Som en konsekvens av dette ble en halv million mennesker drevet på flukt.

I Øst-Afrika ble klimakrisen en skremmende realitet for millioner av mennesker i Somalia. I august 2022 nådde den verste tørken på 40 år uante nivåer. For første gang ble én million mennesker registrert å ha blitt drevet på flukt av tørken siden den begynte.

Det siste tiåret har Khartoum i Sudan vært en trygg havn for mennesker på flukt fra vold. Men i april 2023 endret alt seg da to rivaliserende fraksjoner av militærregjeringen angrep hverandre. I dag er Khartoum et sted folk flykter fra.

Les mer om fluktsituasjonen i Afrika her.

Grønn prikkTall for Afrika fra
Flyktningregnskapet 2023: