Halimo is 36 year old mother of four boys. She lives in Section 5 of the Ali Adde Refugee Camp. She was born in Mogadishu, she escaped to save her life after deadly armed violence broke out in 1991 following the fall of the Siad Barre regime. Photo by Nashon Tado/NRC
Les billedteksten Halimo er mor til fem og bor i flyktningleiren Ali Adde. Hun måtte flykte fra Mogadishu i Somalia på grunn av krig. Bilde: Flyktninghjelpen/Nashon Tado

Vårt arbeid i Djibouti

Det lille landet på Afrikas horn er hjem for et økende antall flyktninger fra hele regionen, og sliter samtidig med tørke og økende fattigdom i egen befolkning.

Så mange fikk hjelp i 2017

88
Mennesker fikk matsikkerhet
2.170
Mennesker fikk husly
31.446
Mennesker fikk vann og sanitærhjelp

Humanitært overblikk

Konflikt, tørke og vold på Afrikas Horn har drevet mange til å søke tilflukt i Djibouti, som de anser som et politisk stabilt og fredelig land hvor de kan få beskyttelse. Landets beliggenhet har også gjort det til et transittland og en del av hovedruten mot Jemen og videre derfra.

Djibouti er et tørt og ressursfattig land som huser om lag 27.000 flyktninger, hovedsakelig fra Somalia, Etiopia, Eritrea og, i det siste, flyktninger fra krigen i Jemen. Dårlige klimaforhold og El-Nino-tørken driver folk i regionen til å krysse grensen over til Djibouti.

Tørken har ødelagt levebrødet til djiboutiske bønder, og mange flykter til hovedstaden Djibouti City og blir internt fordrevet.

Høyt trykk på allerede dårlige sosialtjenester i leirer, på landsbygda og i byer og urbane områder har ført til at et økende antall mennesker har liten tilgang til grunnleggende ressurser og tjenester som utdanning, husly og vann.

Flyktninghjelpens arbeid

Vi gir livreddende hjelp til flyktninger, vertssamfunn og internt fordrevne. Arbeidet vårt i Djibouti er en del av våre regionale aktiviteter i Øst-Afrika, og vi koordinerer tett med arbeidet vårt i landene i regionen som mange av flyktningene kommer fra.

Vi gir nødhjelp og støtter mennesker som blir drevet på flukt av katastrofer og klima. I 2017 publiserte vi en rapport om beskyttelse av flyktninger, der vi oppfordret den djiboutiske regjeringen til å tillate flyktninger å arbeide.

Slik jobber vi i Djibouti:

Les om vårt arbeid på våre engelske nettsider

Landfakta

Totalt antall som har flyktet fra landet:
3.056
Totalt antall som har flyktet til landet:
26.915
Totalt antall internt fordrevne:
-
Nye flyktninger fra landet i 2017:
414
Nye flyktninger til landet i 2017:
656
Nye internt fordrevne i 2017:
-
Kilder: FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC). Tallene er fra inngangen til 2018.