Halimo is 36 year old mother of four boys. She lives in Section 5 of the Ali Adde Refugee Camp. She was born in Mogadishu, she escaped to save her life after deadly armed violence broke out in 1991 following the fall of the Siad Barre regime. Photo by Nashon Tado/NRC
Halimo er mor til fem og bor i flyktningleiren Ali Adde. Hun måtte flykte fra Mogadishu i Somalia på grunn av krig. Foto: Flyktninghjelpen/Nashon Tado

Vårt arbeid i Djibouti

Humanitært overblikk

Konflikt, tørke og vold på Afrikas Horn har drevet mange til å søke tilflukt i Djibouti. Landets beliggenhet har også gjort det til et transittland og en del av hovedruten mot Jemen og videre derfra.

Djibouti huser om lag 31.000 flyktninger, hovedsakelig fra Somalia, Etiopia, Eritrea og, i det siste, flyktninger fra krigen i Jemen. Dårlige klimaforhold og tørke driver folk i regionen til å krysse grensen over til Djibouti.

Landet har måttet håndtere flere kriser, blant annet gjentagende tørke, gresshoppinvasjoner, oversvømmelser og utbrudd av både malaria og chikungunya. I tillegg har Covid-19-pandemien anstrengt landets helsesystem, og allerede fattige familier har fått det ennå vanskeligere.

Høyt trykk på allerede dårlige sosialtjenester i leirer, på landsbygda og i urbane områder har ført til at et økende antall mennesker har liten tilgang til grunnleggende ressurser og tjenester som utdanning, husly og vann.

 • 379
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 6.488
  mennesker fikk husly
 • 2.104
  mennesker fikk rettshjelp
 • 25.511
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester

 

Flyktninghjelpens arbeid

Vi gir livreddende hjelp til flyktninger, vertssamfunn og internt fordrevne. Arbeidet vårt i Djibouti er en del av våre regionale aktiviteter i Øst-Afrika, og vi samarbeider tett med de andre landene i regionen.

I Djibouti gir vi nødhjelp og støtter mennesker som blir drevet på flukt av katastrofer og klima, både flyktninger og djiboutiere. I 2017 publiserte vi en rapport om beskyttelse av flyktninger, der vi oppfordret den djiboutiske regjeringen til å tillate flyktninger å arbeide. Siden det har myndighetene vedtatt en ny lov som gir flyktninger tilgang til helsetjenester, utdanning og arbeid.

Under flommene i november 2019 og april 2020 spilte vi en viktig rolle i å få nødhjelp raskt frem til de rammede. For å bedre kunne støtte den nasjonale innsatsen for flyktninger, har Flyktninghjelpen overført det daglige ansvaret for vann og hygiene til myndighetene. Vi bidrar med teknisk støtte for å sørge for kvalitet over bistanden som flyktninger og vertssamfunnene fremdeles mottar.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Djibouti