Halimo is 36 year old mother of four boys. She lives in Section 5 of the Ali Adde Refugee Camp. She was born in Mogadishu, she escaped to save her life after deadly armed violence broke out in 1991 following the fall of the Siad Barre regime. Photo by Nashon Tado/NRC
Halimo er mor til fem og bor i flyktningleiren Ali Adde. Hun måtte flykte fra Mogadishu i Somalia på grunn av krig. Foto: Flyktninghjelpen/Nashon Tado

Vårt arbeid i Djibouti

Humanitært overblikk

Konflikt og vold på Afrikas Horn har tvunget mange til å søke tilflukt i Djibouti. Beliggenheten har også gjort Djibouti til et land mange på flukt reiser gjennom, som en del av hovedruten mot Jemen og videre derfra. Gjentagende tørke og tidvis styrtflom har forverret den allerede ekstreme tilstanden i klimaet. Dette har ført til betydelig vannmangel og en økende mangel på mat og underernæring i befolkningen. Tørken og flommene fører til at stadig flere mennesker blir tvunget på flukt i regionen, og over grensen inn i Djibouti.

Landet har måttet håndtere flere kriser, blant annet gjentagende tørke, gresshoppeinvasjoner, oversvømmelser og utbrudd av både malaria og chikungunya. I tillegg har Covid-19-pandemien belastet landets helsesystem, og allerede fattige familier har fått det enda vanskeligere.

Djibouti huser om lag 31.000 mennesker på flukt, hovedsakelig fra Somalia, Etiopia, Eritrea og, i det siste, de som flykter fra krigen i Jemen.

Høyt press på allerede utilstrekkelige sosialtjenester i leirer, på landsbygda og i urbane områder har ført til at et økende antall mennesker har dårlig tilgang til grunnleggende ressurser og tjenester som utdanning, husly og vann.

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen bidrar med støtte i etterkant av kriser og katastrofer som påvirker både mennesker på flukt og djiboutiere.

Vårt kontor i Djibouti sikret nylig finansiering fra Den regionale internasjonale organisasjonen for fremming av utvikling i landene i Nordøst-Afrika og Afrikas horn (IGAD). Disse midlene går til sosioøkonomisk arbeid rettet mot menneskene på flukt i Djibouti og til lokalsamfunn i Ali Sabieh-Ali Addeh-regionen.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Djibouti