Children jump rope at the Temporary Learning Space organized by NRC at Kakungo primary school.
 PROJECT INFORMATION: Children of 16 vulnerable schools affected by the armed conflict in Pinga/North Kivu are supported by The Norwegian Refugee Council funded by a grant from the European Union’s Nobel Peace prize: Children of Peace initiative. NRC supports children by providing them access to quality education and giving them the opportunity to learn in safe, protective and nurturing spaces. In doing so, NRC contributes to reducing the suffering and vulnerability of conflict-affected children.  
Photo: NRC/Vincent TremeauEcole primaire Kakungo. Pinga le 28 avril 2015
Activités dite de CFS (Child friendly spaces) mises en place par NRC. Les plus petits s'occupent avec d'autres jeux. 
Photo: NRC/Vincent Tremeau
Les billedteksten Barn leker ved en barneskole drevet av Flyktninghjelpen. Foto: Flyktninghjelpen/Vincent Tremeau

Vårt arbeid i DR Kongo

Krisen i Den demokratiske republikken Kongo forverres stadig, og rekordmange flykter fra vold og konflikt.

Humanitært overblikk

I 2019 var Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) det landet i verden med nest flest internt fordrevne etter Syria, ifølge tall fra the Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Politisk og økonomisk ustabilitet, kombinert med fortsatt spenning mellom ulike lokalsamfunn, har ført til et høyt voldsnivå og sammenstøt mellom væpnede grupper.

The Integrated Food Security Phase Classification (IPC) advarer om at 15,6 millioner mennesker er utsatt for alvorlig matmangel. For 3,9 millioner var situasjonen så alvorlig at det var behov for akutte tiltak ved utgangen av 2019, hovedsakelig i de østlige delene av landet.

Ifølge USAID er det anslagsvis 3,5 millioner barn i barneskolealder som ikke går på skolen, mens 44 prosent av barna begynner sent på skolen.

UNICEF-rapporter viser at til tross for at DR Kongo har mer enn 50 prosent av Afrikas vannreserver, har bare 52 prosent av befolkningen tilgang til rent vann. Bare 29 prosent har tilgang til forsvarlige sanitærforhold.

DR Congo Shelter Cluster har rapportert om et økt behov for boliger fra 2018 til 2019. Humanitarian Response Plan (HRP) for 2019 anslår at 3,4 millioner mennesker (eller fire prosent av den totale befolkningen) har behov for anstendige boliger.

Så mange fikk hjelp i DR Kongo i 2021

49.781
mennesker fikk utdanning
15.476
mennesker fikk matsikkerhet
27.530
mennesker fikk husly
27.077
mennesker fikk rettshjelp
30.327
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

I 2019 hjalp vi våre over 500.000 mennesker i nød i Øst-Kongo. Vi har som mål å gi forskjellige typer hjelp tilpasset de ulike fasene mennesker befinner seg i når de er på flukt. Flyktninghjelpen driver et stort markedsbasert nødhjelpsprogram, i tillegg til en rekke rettighetsbaserte programmer for å fremme stabilitet og varige løsninger. Flyktninghjelpen i DR Kongo gjennomfører et pilotprogram knyttet til «humanitær mekling», som har som formål å hindre at mennesker blir nødt til å flykte.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om DR Kongo