Photo: NRC/Ingrid Prestetun
Les billedteksten Foto: Flyktninghjelpen/Ingrid Prestetun

Vårt arbeid i Mali

I Mali har vold og angrep fra væpnede og radikale grupper tvunget flere tusen på flukt. Flyktninghjelpen jobber for å hjelpe de rammede.

Humanitært overblikk

I 2012 tok radikale grupper kontroll over Malis nordlige regioner, og over en halv million maliere ble drevet på flukt fra hjemmene sine. Rundt 150.000 mennesker flyktet til nabolandene, og hundretusener ble fordrevet inne i landet.

I juni 2015 ble det inngått en fredsavtale mellom de to store væpnede koalisjonene og den maliske regjeringen. Siden har myndighetene gradvis økt tilstedeværelsen sin i de nordlige regionene og tilbyr nå viktige offentlige tjenester i de største byene. Mange mer fjerntliggende områder fortsatt mangler helsetjenester og andre viktige offentlige tilbud, og noen regioner er på randen av konflikt.

Mens dem som har blitt igjen siden konfliktene brøt ut opplever vold, fattigdom og matmangel, øker antallet internt fordrevne stadig. Nærmere 130.000 mennesker flyktet fra hjemmene sine i nord- og sentral-Mali i 2018 som følge av lokale sammenstøt, angrep fra væpnede grupper og militæroperasjoner. De humanitære behovene er enorme: rundt 5,2 millioner mennesker trenger humanitær assistanse.
 

Så mange fikk hjelp i Mali 2018

67.055
mennesker fikk utdanning
10.378
mennesker fikk matsikkerhet
88.287
mennesker fikk husly
26.022
mennesker fikk rettshjelp
88.287
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen kjemper for å gi livreddende kortsiktig og langsiktig hjelp til maliere på flukt og andre sårbare mennesker.

Vi jobber for å øke oppmerksomheten rundt krisen i Mali for å sørge for finansiering til det humanitære arbeidet, og for at det internasjonale samfunnet skal sette krisen på dagsordenen.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Mali