Photo: NRC/Ingrid Prestetun
Foto: Ingrid Prestetun/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Mali

Humanitært overblikk

I 2012, da væpnede grupper tok kontroll over Malis nordlige regioner, ble mer enn en halv million mennesker drevet på flukt fra hjemmene sine. Rundt 150.000 flyktet til nabolandene, og hundretusener ble drevet på flukt inne i Mali.

I juni 2015 signerte de to store væpnede koalisjonene og regjeringen en fredsavtale. Siden den gang har myndighetene gradvis vendt tilbake til nord og levert grunnleggende tjenester i de største byene. Men mange avsidesliggende områder mangler fortsatt nødvendige tjenester, slike som som helsetjenester og utdanning. På toppen av dette har konfliktene i de sentrale regionene økt betraktelig.

Siden konflikten brøt ut har de som ble igjen opplevd vold, fattigdom og matmangel, og antallet mennesker som er på flukt innad i landet fortsetter å øke. Over 400.000 mennesker flyktet fra hjemmene sine i det nordlige og sentrale Mali i 2021, på grunn av interne sammenstøt, oppblomstring av væpnede grupper og militære operasjoner. I tillegg er det omtrent 50.000 flyktninger i landet, og de humanitære behovene er enorme. FN anslår at over 5,9 millioner mennesker trengte bistand i 2021.

 • 145.132
  mennesker fikk utdanning
 • 100.225
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 79.150
  mennesker fikk husly
 • 54.809
  mennesker fikk rettshjelp
 • 94.062
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 7.012
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Vi jobber for å gi livreddende kortsiktig og langsiktig hjelp til mennesker på flukt i Mali, i tillegg til å yte assistanse til de som blir værende.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å øke engasjementet i Mali, med fokus på humanitær tilgang og behovene til menneskene på flukt, ikke bare på sikkerhetssituasjonen.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Mali