Munakur having an interview with karu(old woman on the right) who is an IDP living in Bulabulin. She is also a beneficiary of NRC’S red rose NFI/food voucher card. 

Photo: NRC/Ingrid Prestetun
Les billedteksten Bilde: Flyktninghjelpen/Ingrid Prestetun

Vårt arbeid i Nigeria

Terror og vold tvinger millioner av nigerianere på flukt.

Så mange fikk hjelp i 2017

48.909
Mennesker fikk matsikkerhet
13.216
Mennesker fikk husly
27.723
Mennesker fikk rettshjelp
60.112
Mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Humanitært overblikk

Den nordøstlige delen av Nigeria er rammet av store humanitære kriser. Siden 2009 har Boko Haram utført voldelige angrep på sivile, noe som har drevet minst to millioner mennesker på flukt i landet.

Landets nordøstlige stat Borno opplever en trippelkrise: sult, kolera og konflikt. I dette området mangler nesten 1,6 millioner mennesker sikker tilgang til mat.

Mange har flyktet til Bornos hovedstad Maiduguri og andre byområder hvor regjeringshæren er til stede og sørger for en viss grad av sikkerhet. Tilstrømningen har ført til stort press på allerede knappe ressurser. De fleste internt fordrevne i Borno kommer fra landsbygda, hvor de har vært vant til å drive landbruk, og har problemer med å tjene penger i byene. Mange tyr til tigging, rasjonering av mat og barnearbeid.

I områder med konflikt er kvinner og barn mest utsatt. Mangel på vannkilder betyr at kvinner og jenter må reise langt for å hente vann, noe som setter dem i større risiko for å bli seksuelt misbruk og skadet.

Flyktninghjelpens arbeid

Vi hjelper mennesker på flukt som oppholder seg utenfor leirer og vertssamfunn. Vi vurderer hele tiden hvem som trenger hjelpen vår mest.

Den nigerianske regjeringen har oppfordret de som har blitt drevet på flukt til å flytte hjem til lokalsamfunnene sine, men i rapporten Not Ready to Return fra 2017 kom det fram at 86 prosent av de fordrevne i det nordøstlige Nigeria er redde for å returnere hjem.

Slik jobber vi i Nigeria:

Les om vårt arbeid på våre engelske nettsider

Landfakta

Totalt antall som har flyktet fra landet:
331.101
Totalt antall som har flyktet til landet:
10.574
Totalt antall internt fordrevne:
1.707.000
Nye flyktninger fra landet i 2017:
24.527
Nye flyktninger til landet i 2017:
509
Nye internt fordrevne i 2017:
279.000
Kilder: FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC). Tallene er fra inngangen til 2018.