Foto: Patric Ekløf/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Tanzania

Humanitært overblikk

Tanzania har tatt imot 247.180 mennesker på flukt. Flertallet kommer fra Burundi (65 prosent) og Den demokratiske republikken Kongo (35 prosent). 

På grunn av en betydelig nedgang i finansiering til hjelpearbeid sliter humanitære organisasjoner med å levere grunnleggende tjenester som rent vann, utdanning, husly og sosiale tjenester. Mange av menneskene i Tanzania har behov for humanitær assistanse for å overleve, ettersom nye administrative instruksjoner og regelverk i flyktningleirene har redusert tilgangen på beskyttelse og levebrød.  

Flyktninghjelpen jobber for å opprettholde prinsippene for frivillig tilbakevending. Avgjørelsen om å reise tilbake skal være informert, og områdene folk returnerer til skal være trygge. I tillegg skal tilbakevendingen være bærekraftig på et lokalt og samfunnsmessig nivå. 

 • 1.803
  mennesker fikk utdanning
 • 23.263
  mennesker fikk husly
 • 11.354
  mennesker fikk rettshjelp
 • 219.498
  mennesker fikk vann og sanitærhjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Etter at borgerkrigen brøt ut i Burundi i 2015, startet vi programmer i Tanzania for å støtte mennesker som bor i flyktningleirene Mtendeli og Nduta, nær grensen til Burundi. I mai 2017 utvidet vi virksomheten vår til også å inkludere leiren Nyarugushu. Siden januar 2020 har vi iverksatt programmer i alle tre leirene, med fokus på vann og hygiene samt husly og infrastruktur. I tillegg har vi utvidet utdanningsprogrammene i Mtendeli og Nyaragushu, og vi tilbyr rettshjelp i Nduta-leiren.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Tanzania