Estado de Barinas, Venezuela 
Photo: Fernanda Pineda - NRC
2015
Les billedteksten Foto: Fernanda Pineda/NRC

Vårt arbeid i Venezuela

Venezuela står midt i en økonomisk, institusjonell og sosial krise som har drevet millioner av landets innbyggere på flukt.
   
Om flyktningtallene for Venezuela

I tillegg til 21.000 flyktninger og 464.000 asylsøkere fra Venezuela, er det ytterligere 2,6 millioner som har reist til andre søramerikanske land uten å søke asyl. UNHCR vurderer at flertallet av disse har behov for internasjonal beskyttelse i henhold til kriteriene i Cartagena-erklæringen, men disse er likevel ikke inkludert i totaltallet over flyktninger i verden.

 

 


 

Humanitært overblikk

Den sosioøkonomiske krisen i Venezuela har ført til kollaps i viktige tjenester, som helsehjelp, og redusert tilgangen på mat. I tillegg har den ført til en av de største massefluktene i Sør-Amerikas historie. Rundt 3,4 millioner venezuelanere har forlatt landet av frykt for vold, forfølgelse og elendige leveforhold.

Ifølge Det internasjonale pengefondet er beregnet inflasjonsrate for 2019 på 10 millioner prosent. Prisene dobler seg gjennomsnittlig hver 26. dag, og innbyggerne har ikke råd til å skaffe helt grunnleggende ting. Restriksjoner på import og prisøkningen gjør det vanskelig for folk å skaffe mat, medisiner og andre varer.

Den økonomiske krisen forverres av den dype politiske krisen, som preges av at demokratiske institusjoner forvitrer og en økende sivil misnøye. I mars 2019 estimerte FN at 6,5 millioner mennesker har behov for humanitær hjelp.

Så mange hjalp vi i Venezuela i 2018

8.563
mennesker fikk matsikkerhet
478
mennesker fikk husly
15.778
mennesker fikk rettshjelp

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen har jobbet i Venezuela siden 2005 med å hjelpe colombianere på flukt fra hjemlandet og lokalsamfunnene som huser dem. Med de siste årenes endrede situasjon i Venezuela, har vi gradvis utvidet hjelpen til å inkludere venezuelanere med behov for humanitær assistanse, i tillegg til colombianske flyktninger.

Vi har kontorer i San Cristóbal, San Antonio og Caracas, og åpner snart kontorer i Puerto Ordaz og Maracaibo.  

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Venezuela