Viento Libre ('Free wind') is a neighborhood with high risk of child recruitment by armed groups in Tumaco. 

NRC has worked with the community for bringing back the education to the life of children through the construction of a classroom.  The whole community including parents and volunteer teachers work with NRC in the promotion of  protective spaces for education and in activities during the spare time - when the risk increases -.

Colombia, Nariño, Tumaco
2016

Photo by Edgar León
Les billedteksten Viento Libre ("Fri vind") er et nabolag med høy rekruttering til væpnede grupper. Flyktninghjelpen tilbyr utdanning og fritidsaktiviteter for å forhindre rekruttering. Foto: Flyktninghjelpen/Edgar León

Vårt arbeid i Colombia

Publisert 06. jun 2016
I Colombia har over 50 år med borgerkrig ført til den lengste og mest alvorlige humanitære krisen i Amerikas historie. Siden 1991 har Flyktninghjelpen vært på plass i landet, der over syv millioner mennesker er på flukt fra sine hjem.

Denne siden dekker vårt arbeid i Colombia, Ecuador og Panama.

Humanitært overblikk

Den væpnede konflikten i Colombia har vart i seks tiår, har fordrevet millioner av mennesker og fortsetter fremdeles å drive hundretusenvis på flukt.

Landet nådde en milepæl med fredsavtalen mellom regjeringen og den væpnede gruppen FARC i 2016. Til tross for dette har konflikten eskalert i noen områder etter at gruppen la ned våpnene. Volden fortsetter i tidligere FARC-kontrollerte områder, og flere væpnede grupper kjemper om kontroll over naturressurser og smuglerruter. 

Colombia er det landet i verden med flest internt fordrevne mennesker etter Syria, og mer enn fem millioner mennesker er avhengig av humanitær hjelp. Over 190.000 colombianere har flyktet til nabolandene Ecuador, Panama og Venezuela.

Samtidig er Colombia hjem til rundt 1,4 millioner mennesker som har flyktet fra den voksende humanitære krisen i Venezuela.

Så mange fikk hjelp i Colombia, Ecuador og Panama i 2020

91.808
mennesker fikk utdanning
81.316
mennesker fikk matsikkerhet
34.685
mennesker fikk husly
202.348
mennesker fikk rettshjelp
205.135
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

Vi assisterer internt fordrevne på landsbygda, hvor myndighetene sliter med å tilby hjelp. Vi tilbyr også hjelp i urbane områder, hvor mesteparten av Colombias fordrevne befolkning søker trygghet.

Vi bidrar også til å reintegrere tidligere krigere til sivilt liv, en prosess hvor selvstendighet, integrasjon og stabilisering av konfliktområder er viktig.

Krisen i Venezuela har ført til at mange søker tilflukt i andre land. Vi utarbeider derfor nå en plan for hvordan vi best kan imøtekomme og koordinere behov i Colombia, Panama, Ecuador og Brasil.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Colombia

Les mer om Ecuador

Les mer om Panama