Viento Libre ('Free wind') is a neighborhood with high risk of child recruitment by armed groups in Tumaco. 

NRC has worked with the community for bringing back the education to the life of children through the construction of a classroom. The whole community including parents and volunteer teachers work with NRC in the promotion of protective spaces for education and in activities during the spare time - when the risk increases -.

Colombia, Nariño, Tumaco
2016

Photo by Edgar León
Viento Libre ("Fri vind") er et nabolag med høy rekruttering til væpnede grupper. Flyktninghjelpen tilbyr utdanning og fritidsaktiviteter for å forhindre rekruttering. Foto: Edgar León/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Colombia

I Colombia har over 50 år med borgerkrig ført til den lengste og mest alvorlige humanitære krisen i Amerikas historie. Siden 1991 har Flyktninghjelpen vært på plass i landet, der over syv millioner mennesker er på flukt fra sine hjem.

Denne siden dekker vårt arbeid i Colombia, Ecuador og Panama.

Humanitært overblikk

Den væpnede konflikten i Colombia har vart i seks tiår, fordrevet millioner av mennesker og fortsetter fremdeles å drive hundretusenvis på flukt.

Den nylige voldsøkningen, ulykker i gruver, seksuell vold og tvangsrekruttering, i tillegg til drap på tidligere krigere, menneskerettighetsforkjempere og ledere i lokalsamfunn som er ødelagt etter flere tiår med konflikt, er fortsatt de alvorligste truslene mot fred i Colombia.

Colombia er det landet i verden med flest internt fordrevne mennesker etter Syria, og mer enn fem millioner mennesker er avhengig av humanitær hjelp. Over 190.000 colombianere har flyktet til nabolandene Ecuador, Panama og Venezuela.

Samtidig er Colombia hjem til rundt 1,7 millioner mennesker som har flyktet fra den voksende humanitære krisen i Venezuela.

I tillegg har behovet for nødhjelp økt betydelig som et resultat av de sosioøkonomiske konsekvensene av Covid-19 pandemien.

 • 86.122
  mennesker fikk utdanning
 • 44.313
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 48.044
  mennesker fikk husly
 • 230.260
  mennesker fikk rettshjelp
 • 60.270
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 62.540
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Vi assisterer internt fordrevne på landsbygda, hvor myndighetene sliter med å tilby hjelp. Vi tilbyr også hjelp i urbane områder, hvor mesteparten av Colombias fordrevne befolkning søker trygghet.

Vi bidrar også til å reintegrere tidligere krigere til sivilt liv, en prosess hvor selvstendighet, integrasjon og stabilisering av konfliktområder er viktig.

Krisen i Venezuela har ført til at mange søker tilflukt i andre land. Vi har derfor utarbeidet en plan for hvordan vi best kan imøtekomme og koordinere behov i Colombia, Panama og Ecuador. I Peru bistår vi flyktninger og migranter fra Venezuela gjennom samarbeid med vår partner Encuentros – Servicio Jesuita de Solidaridad.

 

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Colombia

Les mer om Ecuador

Les mer om Panama