Viento Libre ('Free wind') is a neighborhood with high risk of child recruitment by armed groups in Tumaco. 

NRC has worked with the community for bringing back the education to the life of children through the construction of a classroom. The whole community including parents and volunteer teachers work with NRC in the promotion of protective spaces for education and in activities during the spare time - when the risk increases -.

Colombia, Nariño, Tumaco
2016

Photo by Edgar León
Viento Libre ("Fri vind") er et nabolag med høy rekruttering til væpnede grupper. Flyktninghjelpen tilbyr utdanning og fritidsaktiviteter for å forhindre rekruttering. Foto: Edgar León/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Colombia

Denne siden dekker vårt arbeid i Colombia, Ecuador og Panama.

 

Humanitært overblikk

Colombia står overfor to store humanitære kriser: den økte volden og konflikten i landet, og den pågående flyktningstrømmen fra Venezuela. Begge situasjonene påvirker også nabolandene. Ifølge FN trenger 13,8 millioner mennesker humanitær bistand i Colombia, Ecuador og Panama.

Til tross for fredsavtalen fra 2016 er Colombia fortsatt blant de fem landene i verden med flest mennesker på flukt internt i landet. I tillegg er landet vert for den tredje største gruppen mennesker som trenger internasjonal beskyttelse. Colombia regnes som den tredje mest neglisjerte fluktkrisen i verden.

I 2023 opplevde Ecuador en marerittaktig voldsspiral, og Panama nådde et historisk høyt antall flyktninger og migranter med humanitære behov.

Et rekordhøyt antall flyktninger og migranter er på vei gjennom Colombia, Ecuador og Panama – hovedsakelig fra Venezuela, men også fra land i Afrika, Asia og Karibia. De aller fleste kvinner, menn og barn flykter fra vold, forfølgelse, fattigdom, katastrofer og de negative konsekvensene av klimaendringene. De fleste krysser den livsfarlige Darien-jungelen for å nå nordamerikanske land på jakt etter beskyttelse og bedre muligheter.

 

 • 44.157
  mennesker fikk utdanning
 • 33.713
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 23.174
  mennesker fikk husly
 • 15.635
  mennesker fikk beskyttelse fra vold
 • 127.329
  mennesker fikk rettshjelp
 • 58.217
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 11.927
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Vi hjelper mennesker på flukt i områder som er vanskelige å nå, der myndighetene sliter med å tilby beskyttelse og assistanse. Til tross for at konflikten vedvarer, bidrar vi også til å reintegrere tidligere krigere til sivilt liv, og arbeider for langsiktige løsninger i områder som er påvirket av volden. I Ecuador og Panama hjelper vi colombianere som er tvunget til å flykte fra landet sitt.

Krisen i Venezuela har ført til at mange søker tilflukt i Colombia, Ecuador og Panama. Vi tilbyr nødhjelp til de som trenger det mest, og arbeider mot integrering av flyktninger og migranter i vertsland.

 

      

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

      

Les mer om Colombia