Les billedteksten En mann som har flyktet fra Sada'a, til Harf Sufian. Foto: Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Jemen

Jemen er en av verdens verste humanitære kriser. Pågående konflikt, forverring av økonomien og sammenbrudd i offentlige tjenester har ført til at 20 millioner jemenitter har behov for humanitær hjelp og beskyttelse.

Humanitært overblikk  

Den akutte humanitære situasjonen i Jemen er en menneskeskapt katastrofe. Mangel på inntektskilder, mat, rent drikkevann og identitetsdokumenter har gjort 22 millioner jemenitter avhengig av beskyttelse eller humanitær assistanse for å overleve. Mange blir også tvunget til å ta valg som utsetter dem for misbruk og utnyttelse.

Langvarig konflikt, økonomisk forverring og vedvarende stans av offentlig lønnsutbetaling har ført til at to tredjedeler av Jemens befolkning - 20 millioner mennesker - står overfor krise eller akutt matmangel og en trussel om utbredt hungersnød.

Jemens politiske prosess fikk et løft med signeringen av en avtale med mål om å gjenopprette sikkerheten, tilgangen og den økonomiske stabiliteten i Hodeidah. Til tross for dette er situasjonen i hele Jemen fortsatt ekstremt ustabil.

Den politiske situasjonen er fremdeles usikker, og det er ingen tvil om at folk i Jemen vil ha behov for videre støtte fra det internasjonale samfunnet for å få dekket grunnleggende nødhjelp og beskyttelsesbehov.

Så mange fikk hjelp i Jemen i 2019

104.850
mennesker fikk utdanning
738.468
mennesker fikk matsikkerhet
112.062
mennesker fikk husly
270.376
mennesker fikk rettshjelp
638.298
mennesker fikk vann og sanitærtjenester

Flyktninghjelpens arbeid

I Jemen kjøper vi varer og ansetter folk lokalt for å støtte systemene som allerede finnes i de lokalsamfunnene vi jobber i.

Krisen forverres av ødelagt infrastruktur, svak økonomi og byråkratiske begrensninger, som gjør det vanskelig for humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen å nå ut med livreddende hjelp til de mange internt fordrevne i landet.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Jemen