En mann som har flyktet fra Sada'a, til Harf Sufian. Foto: Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Jemen

 

Humanitært overblikk

Jemen er fortsatt en av verdens verste humanitære kriser. Ni år med ødeleggende krig, økonomisk krise og kollaps i offentlige tjenester har gjort at over 21 millioner jemenitter nå er avhengige av humanitær hjelp og beskyttelse for å overleve. Hjem, gårder, sykehus, skoler og vannsystemer er ødelagte. 17 millioner mennesker står på randen av en sultkatastrofe.

I 2022 signerte partene i konflikten en seks måneder lang våpenhvile. Denne førte til en betydelig reduksjon i antallet kamper, sivile tap og antallet mennesker som ble drevet på flukt. Men selv om den militære konflikten har stilnet pågår det fortsatt konflikter på andre arenaer. Den økonomiske situasjonen har ført til at prisene på mat og basisvarer stiger og blir uoverkommelige for mange. I tillegg er den politiske situasjonen fortsatt svært ustabil. Det er ingen tvil om at videre støtte fra det

internasjonale samfunnet vil være avgjørende for den delen av befolkningen som trenger dette for å overleve.

 

 • 48.222
  mennesker fikk utdanning
 • 446.076
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 41.632
  mennesker fikk husly
 • 87.826
  fikk beskyttelse fra vold
 • 32.404
  mennesker fikk rettshjelp
 • 261.664
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 39.935
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen er til stede for de som har måttet flykte fra hjemmene sine, lokalsamfunnene som huser dem, og de som vender tilbake for å gjenoppbygge livene sine.

Vi er ofte en av de første organisasjonene som responderer etter en krise.

Vi bidrar ikke bare med nødhjelp, men arbeider også for å få på plass varige løsninger, blant annet gjennom å yte starthjelp til å skape nye levebrød. Vi kjøper lokale varer og ansetter folk lokalt for å støtte ferdighetene som allerede finnes der vi jobber.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Jemen