Vårt arbeid i Palestina

Flyktninghjelpen leverer humanitær bistand og jobber for å fremme respekt for folkeretten i en av de lengste fluktkrisene i moderne historie.

Siste nytt

Humanitært overblikk

Det har lenge vært behov for beskyttelse for innbyggerne i de okkuperte palestinske territoriene, og dette behovet vedvarer. På Vestbredden og i Øst-Jerusalem øker israelsk politikk og praksis med tvangsflytting av palestinere og annektering av territorium.

Flere tiår med israelsk okkupasjon og en beleiring med egyptisk støtte siden 2007 har resultert i Gazas alvorlige økonomiske situasjon. Etter mange runder med væpnet konflikt mellom det israelske militæret og palestinske grupperinger i Gaza har tusenvis av hjem og bedrifter blitt ødelagt, og kritisk infrastruktur ligger i ruiner.

Den humanitære situasjonen på Vestbredden fortsatte å bli verre i 2022. Det var det dødeligste året siden FN begynte å registrere dødsfall i 2005, og minst 952 palestinske bygninger ble revet eller beslaglagt, det høyeste antallet siden 2016.

Det vil ta mange år å rette opp de psykologiske og materielle skadene. Mangelen på politisk enighet mellom palestinske politiske fraksjoner har gjort vondt verre. Totalt sett vil antallet mennesker med behov for bistand i hele det palestinske området sannsynligvis øke i 2023.

 • 9.716
  mennesker fikk utdanning
 • 318
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 1963
  mennesker fikk husly
 • 4.674
  mennesker fikk beskyttelse fra vold
 • 34.950
  mennesker fikk rettshjelp
 • 23.260
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 24.956
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Flyktninghjelpen leverer humanitær bistand og fremmer respekt for folkeretten i en av de lengste flyktningkrisene i moderne historie.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

      

Les mer om Palestina