Ghada (12) har flyktet til Damaskus fra den krigsherjede byen Homs. Nå går hun på skole i samfunnshuset Beit al Mahaba, som betyr «kjærlighetens hus» på arabisk. Flyktninghjelpen støtter samfunnshuset med materiell og utdanning av lærere. Foto: Karl Schembri/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Syria

 

 

Humanitært overblikk 

I over tolv år har krisen i Syria medført humanitære behov uten sidestykke. Syrernes evne til å håndtere konsekvensene fra mer enn et tiår med krise er betydelig redusert. Landet mangler viktige tjenester som elektrisitet, og levekostnadene har økt betraktelig. Dette rammer innbyggerne hardere enn noen gang. For øyeblikket har Syria det høyeste antallet mennesker flukt internt i landet (6,8 millioner mennesker) i verden. I tillegg har tallet på syrere i nød nådd nye høyder. Som følge av dette opplever syrere en humanitær og økonomisk nedgang.

Jordskjelvet som rystet deler av landet 6. februar 2023 forverret den allerede vanskelige situasjonen ytterligere. 8,8 millioner mennesker ble rammet på en eller annen måte. Utallige hjem, grunnleggende infrastruktur og installasjoner ble ødelagt, og et stort antall mennesker mistet mulighetene for inntekt og utdanning, og tilgang til vann og husly.

 • 37.811
  mennesker fikk utdanning
 • 33.163
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 219.218
  mennesker fikk husly
 • 71.605
  mennesker fikk rettshjelp
 • 510.052
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 85.804
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid 

Flyktninghjelpen tilbyr akutt nødhjelp, overgangshjelp, tidlig gjenoppbygging og programmer for å bygge opp befolkningens motstandsdyktighet mot nye kriser.

Vi jobber for å bidra til uhindret og varig tilgang til hjelp for mennesker over hele Syria. Flyktninghjelpen kjemper for økt humanitær finansiering, motstandskraft og støtte til det syriske folket. Flyktninghjelpen støtter varige løsninger for syrere på flukt.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Syria