Ghada (12) har flyktet til Damaskus fra den krigsherjede byen Homs. Nå går hun på skole i samfunnshuset Beit al Mahaba, som betyr «kjærlighetens hus» på arabisk. Flyktninghjelpen støtter samfunnshuset med materiell og utdanning av lærere. Foto: Karl Schembri/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Syria

 

 

Humanitært overblikk 

I 2022 er konflikten i Syria inne i sitt tolvte år. Mer enn halvparten av den syriske befolkningen er på flukt. 5,7 millioner flyktninger bor i utlandet og 6,9 ​​millioner mennesker er på flukt inne i Syria. 

Konflikt og det faktum at et stort antall mennesker er på flukt, kombinert med alvorlig økonomisk nedgang drevet av ettervirkninger av Covid-19-krisen samt starten på Ukraina-krigen i februar 2022, har ført til økt forverring av den humanitære situasjonen over hele Syria. 

Landet opplever en svekkelse av det syriske pundet, det er inflasjon med skyhøye mat- og drivstoffpriser, mennesker mister levebrødet sitt, og det er vannkrise, tørke og redusert matproduksjon. Dette har ført til en enorm fattigdom og matmangel over hele Syria. 

Millioner av barn er uten skolegang, og tilgangen til offentlig dokumentasjon har blitt sterkt begrenset – noe som igjen gjør at en hel generasjon er udokumentert eller underdokumentert og dermed mangler juridisk identitet og tilgang til grunnleggende rettigheter. I 2022 trenger 14,6 millioner mennesker humanitær bistand i landet,  en økning på 1,2 millioner fra 2021. 

 

 • 26.707
  mennesker fikk utdanning
 • 74.260
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 53.107
  mennesker fikk husly
 • 103.841
  mennesker fikk rettshjelp
 • 494.907
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester
 • 27.817
  mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid 

Flyktninghjelpen bistår mennesker som er rammet av konflikten i Syria, inkludert mennesker som er på flukt. Midt i pågående konflikt, ytterligere sosioøkonomisk og miljømessig forverring, klimaendringer og Covid-19, tilbyr vi nødhjelp og arbeider med mer langsiktige programmer. 

Vi kjemper for uhindret og varig tilgang til bistand for mennesker over hele Syria. Flyktninghjelpen ber om økt humanitær finansiering og assistanse for å hjelpe det syriske folket. Vi støtter langvarige og holdbare løsninger for syrere på flukt. 

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Syria