Foto: Hussein Amri/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Jordan

Vi hjelper syrere som har flyktet til Jordan og støtter lokalsamfunn som huser dem.

 

Humanitært overblikk

Siden 2012 har Jordan tatt imot flere hundretusen av syriske flyktninger som har fryktet fra krig og konflikt. Per mai 2020 var 656.733 syriske flyktninger registrert hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Jordan. 532.289 av disse bor i vertssamfunn.

De fleste flyktninger har vært i stand til å få lovlig opphold i Jordan, men flere tusen har ikke blitt akseptert. Flyktninger uten lovlig opphold kan ikke søke vanlig arbeid og har ikke tilgang på viktige offentlige tjenester som helse og utdanning.

Registrerte syriske studenter kan få tilgang til formell utdanning, men skolene er overfylte, undervisningene skjer i to skift og det er utstrakt bruk av ukvalifiserte vikarlærere, noe som har ført til at mange dropper ut av studiene.

Arbeidsledighet, lav inntekt og økende gjeld gjør at de fleste syriske flyktninger i vertssamfunn lever under fattigdomsgrensen og er avhengige av internasjonal bistand. 124.444 syrere som bor i flyktningleirer, er avhengige av myndighetene og hjelpeorganisasjoner for grunnleggende hjelp og beskyttelse. Mange har mistet levebrødet på grunn av Covid-19 og et langvarig portforbud i Jordan har gjort det enda vanskeligere for dem som allerede sårbare grupper.

 • 29.953
  mennesker fikk utdanning
 • 3.664
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 118.140
  mennesker fikk husly
 • 60.409
  mennesker fikk rettshjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

I Jordan bygger Flyktninghjelpen boliger, tilbyr utdanning og ungdomsaktiviteter og hjelper syriske flyktninger i leirer og vertssamfunn med å skaffe seg et levebrød. Vi tilbyr også informasjon, rådgivning og juridisk hjelp utenfor leirene.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Jordan