Les billedteksten Foto: Hussein Amri/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Jordan

Vi hjelper syrere som har flyktet til Jordan og støtter lokalsamfunn som huser dem.

Humanitært overblikk

Etter at krigen i Syria brøt ut i 2012, har Jordan tatt imot hundretusener av syrere på flukt. Ved utgangen av april 2019 var det over 660.000 registrerte syriske flyktninger i landet. Mange har vært i Jordan i over fire år. Omtrent 80 prosent av de registrerte syriske flyktningene bor i vertssamfunn over hele landet. Over hundre tusen av dem er ikke i stand til å fullføre eller oppdatere sin registrering, noe som setter dem er i fare for tvangsflytting til leirene.

Mange syrere mistet identitetspapirene sine i krigen. Uten disse sliter flyktningene i Jordan med å bevege seg fritt rundt, finne jobb og få tilgang til viktige tjenester som helsehjelp og utdanning.

De fleste syriske flyktningene lever under fattigdomsgrensen, og mange er avhengige av internasjonal bistand for å kunne betale for husleie, mat og utdanning. De over 121.000 registrerte syriske flyktningene som bor i flyktningleirer er avhengige av beskyttelse og bistand fra jordanske myndigheter og humanitære organisasjoner.

Så mange fikk hjelp i Jordan i 2018

49.175
mennesker fikk utdanning
1.235
mennesker fikk matsikkerhet
119.239
mennesker fikk husly
102.214
mennesker fikk rettshjelp

Flyktninghjelpens arbeid

I Jordan tilbyr vi husly, utdanning, ungdomsaktiviteter og muligheter for levebrød til syriske flyktninger i leirer og vertssamfunn. Vi gir også informasjon, rådgivning og rettshjelp utenfor leirene.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Jordan