Foto: Hussein Amri/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Jordan

Vi hjelper syrere som har flyktet til Jordan og støtter lokalsamfunn som huser dem.

 

Humanitært overblikk

Siden 2012 har Jordan tatt imot hundretusenvis av syriske flyktninger. Per april 2022 var 674.458 syriske flyktninger registrert hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Jordan. Av disse bor 542.199  i vertsamfunn.

De fleste har fått juridisk status som flyktninger i Jordan. Imidlertid er fortsatt tusenvis av mennesker uten korrekte papirer eller er udokumenterte, og dermed uten tilgang til jobber eller viktige tjenester.

Registrerte syriske studenter kan få tilgang til formell utdanning, men skolene er overfylte, undervisningene skjer i to skift og det er utstrakt bruk av ukvalifiserte vikarlærere. Dette har ført til at mange dropper ut av studiene.

Arbeidsledighet, lav inntekt og økende gjeld gjør at de fleste syriske flyktningene i vertssamfunn lever under fattigdomsgrensen og er avhengige av internasjonal bistand. 132.259 syrere som bor i flyktningleirer er helt avhengige av bistand fra myndighetene og hjelpeorganisasjoner. Mange har mistet levebrødet på grunn av Covid-19, og dette samt økende inflasjon har ytterligere forverret situasjonen.

 • 12.750
  mennesker fikk utdanning
 • 1.245
  mennesker fikk matsikkerhet
 • 94.484
  mennesker fikk husly
 • 44.354
  mennesker fikk rettshjelp
 • 4.356
  mennesker fikk vann og sanitærtjenester

 

Flyktninghjelpens arbeid

I Jordan bygger Flyktninghjelpen boliger, tilbyr utdanning og ungdomsaktiviteter, og hjelper syriske flyktninger i leirer og vertssamfunn med å skaffe seg et levebrød. Vi tilbyr også informasjon, rådgivning og juridisk hjelp utenfor leirene.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt.

Les mer om Jordan