Studenter fra Oslo Nye Høyskole på besøk hos Flyktninghjelpen for å lære om mennesker på flukt og fluktsituasjonen i verden.

Våre samfunnspartnere

Å gi livsviktig nødhjelp til mennesker på flukt krever at vi jobber sammen.

Vi er derfor stolte over å ha gode samfunnspartnere som gjør en innsats for mennesker på flukt og bidrar til vårt arbeid i konflikt- og krisesituasjoner verden over.

Organisasjoner, skoler og universiteter er viktige bidragsytere for å fremme kunnskap om situasjonen til mennesker på flukt og skaper støtte til vårt arbeid.

Norges speiderforbund

Alltidberedt_farger.jpgMed sine 17.000 medlemmer fordelt på 350 lokale speidergrupper støtter Norges Speiderforbund årlig vårt arbeid gjennom Speideraksjonen.

Siden 2003 har Speiderne bidratt med å spre informasjon om forskjellige fluktsituasjoner og bidratt til våre utdanningsprogrammer for barn og unge på flukt.

Om Norges speiderforbund:

Å være speider er gøy! Sammen får speiderne øve på å mestre ulike ferdigheter, som å klare seg på tur i all slags vær, kart og kompass, lage mat over bål, samarbeide om oppgaver og mye mer. Men speiding er mye mer enn friluftsliv på tur og leir. Hos speiderne utvikler barn og ungdom ekte engasjement for viktige temaer som klima og miljø, fred og toleranse og inkludering og fellesskap. Ambisjonen er å utvikle hver enkelt speider til selvstendighet og til å ta et aktivt ansvar i samfunnet, både lokalt og globalt.

Flyktninghjelpen er stolte over vårt lange og gode samarbeid med Norges Speiderforbund og vi er veldig takknemlige for den store innsatsen som norske speidere gjør for mennesker på flukt.

– Jan Egeland

dsc_7499.jpgTåsen-speider Nora Heyerdahl og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland. Foto: Hanne Eide Andersen/Flyktninghjelpen

 

Oslo Nye Høyskole (ONH)

oslo-nye-hoyskole.pngSiden 2010 har studenter og ansatte ved Oslo Nye Høyskole støttet vårt arbeid for mennesker på flukt. Gjennom faglig samarbeid og studentdrevne innsamlingsaksjoner har ONH vært en viktig samfunnspartner for oss.

Om ONH:

Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Høyskolen tilbyr en rekke studieprogram på master-, bachelor-, bachelorgradsenkeltemne- eller årsenhetsnivå.

oslo-nye-hoyskole-hos-flyktninghjelpen.jpgONH-studenter på fagseminar hos Flyktninghjelpen. Foto: Torstein Dale-Åkerlund/ONH