Photo: NRC/Ingrid Prestetun
Foto: Ingrid Prestetun/Flyktninghjelpen

Vårt arbeid i Mali

Humanitært overblikk

I 2012 tok væpnede grupper kontroll over Malis nordlige regioner, og mer enn en halv million mennesker ble drevet på flukt. Rundt 150.000 flyktet til nabolandene, og hundretusener ble drevet på flukt inne i Mali.

I juni 2015 ble det signert en fredsavtale mellom de to store væpnede koalisjonene og regjeringen. Siden den gang har myndighetene gradvis vendt tilbake nord i landet og levert grunnleggende tjenester i de største byene. Mange avsidesliggende områder mangler fortsatt grunnleggende tjenester, som helsetjenester og utdanning. På toppen av dette har konfliktene i de sentrale og sørlige regionene økt voldsomt.

Siden utbruddet av konflikten har de som ble igjen i landet levd med vold, fattigdom og mangel på mat. Samtidig fortsetter antallet mennesker på flukt internt i landet å øke. Over 420.000 mennesker flyktet fra hjemmene sine i det nordlige og sentrale Mali i 2022 på grunn lokale sammenstøt, oppblomstring av væpnede grupper og militære operasjoner. I tillegg var det per desember 2022 registrert 61.534 mennesker på flukt i landet. De humanitære behovene er enorme, og FN anslår at over 8,8 millioner mennesker vil trenge bistand i 2023.

  • 145.132
    mennesker fikk utdanning
  • 100.225
    mennesker fikk matsikkerhet
  • 79.150
    mennesker fikk husly
  • 54.809
    mennesker fikk rettshjelp
  • 94.062
    mennesker fikk vann og sanitærtjenester
  • 7.012
    mennesker fikk annen hjelp

 

Flyktninghjelpens arbeid

Vi jobber hardt for å gi både kortsiktig og langsiktig nødhjelp til mennesker på flukt i Mali.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å øke engasjementet i Mali. Verden må ikke bare fokusere på sikkerhet, men også tilgang for bistandsorganisasjoner og hjelp til dem som er drevet på flukt.

Støtt vårt arbeid for mennesker på flukt over hele verden.

Les mer om Mali