- Nå føler vi oss hjemme

Farah Dandashi og Sara Bikaii|Publisert 09. des 2014
Sammen med familien flyktet Alaa'din Abbas fra Syria i august, på jakt etter fred og trygghet. Det var ikke lett å finne et sted å bo.

Den første måneden etter at de flyktet flyttet familien fra sted til sted på jakt etter arbeid for å ha råd til husleie. En dag da han var ute og lette etter jobb, møtte Alaa’din en libanesisk grunneier som gav han Flyktninghjelpens telefonnummer og fortalte om et boligprosjekt for flyktninger nord i Libanon. Alaa’din ringte Flyktninghjelpen neste dag. 

Etter en vurdering avgjorde Flyktninghjelpen at Alaa’din og familien var kvalifisert til husly-hjelp. I september fikk familien flytte inn i et av Flyktninghjelpens oppussede husly i Dhour el Minieh. Her kan de bo gratis i et år.

I Libanon pusser Flyktninghjelpens husly-program opp uferdige hjem i Libanon i bytte mot tolv måneders gratis husleie for syriske flyktningfamilier. Slik får flyktninger bo i trygge hjem med innlagt vann, elektrisitet og ordentlige dører og vinduer. Programmet finansieres av britiske myndigheter (UK aid). 

– Da vi kom til Libanon, hadde vi ingen her. Vi sov i andre folks hus eller på gaten. Jeg hadde ingenting, absolutt ingenting, helt til vi møtte en fremmed på veien som fortalte oss om dette prosjektet, sier Alaa’din.

– Nå føler vi oss hjemme.