Ny støttespiller for barn på flukt

Hanne Eide Andersen|Publisert 11. feb 2015
I en ny, treårig samarbeidsavtale skal kunnskapsbedriften Infotjenester bidra til Flyktninghjelpens arbeid for utdanning for barn på flukt fra krig.

- Utdanning og kunnskap er noe av det mest grunnleggende for at et samfunn kan være selvstendig, utvikle seg og overleve over tid. Å få være med å bidra til å gjøre en forskjell i områder som er svake på dette, betyr mye for oss og er noe vi som bedrift sammen kan være stolte av, sier HR-ansvarlig i Infotjenester , Annika Kluge.

Infotjenester har to år på rad gitt Flyktninghjelpen en stor julegave til utdanning. Fra og med 2015 inngås en fastere og mer langsiktig forpliktelse. 

- Infotjenester hadde et ønske om å ta et større samfunnsansvar og vurderte hvordan vi kunne bidra. Valget falt på Flyktninghjelpen og deres utdanningsprogrammer. Infotjenester er en bedrift som lever av kunnskap og kompetanse og ulike måter å videreformidle dette til andre på, derfor er dette et viktig og relevant område for oss å støtte, sier Annika Kluge.

– Det er svært gledelig at Infotjenester vil utøve sitt samfunnsansvar ved å utvide støtten til vårt arbeid med utdanning i kriseområder, sier næringslivsansvarlig i Flyktninghjelpen, Annicken Saxlund.

Utover økonomisk støtte fra infotjenester, vil avtalen omfatte kompetanseutveksling, blant annet via Flyktninghjelpens ekspertise på arbeid med utdanningsprogrammer i felt.

- Infotjenesters 150 ansatte vil få rapporter om hva vi gjør på utdanning og hvilken betydning deres støtte og samarbeid har for Flyktninghjelpen. Utdanning er noe av det viktigste vi gjør. Forutsigbarheten som en langsiktig avtale innebærer, er en stor fordel for vårt arbeid med utdanning for barn og unge i kriser, sier Annicken Saxlund.