167 kunstverk ble auksjonert bort til inntekt for Flyktninghjelpen. Foto: Vibeke Lillefjære

Kunst for Syria gav 132.000 kroner!

Hanne Eide Andersen|Publisert 20. okt 2015
Søndagens kunstauksjon i Skien innbrakte hele 132.000 kroner til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland.

Søndagens kunstauksjon i Skien innbrakte hele 132.000 kroner til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland!

Totalt bidro 145 kunstnere fra hele landet med til sammen 167 kunstverk. Alt fra smykker og malerier til foto og keramikk ble auksjonert bort.

– Vi greide å samle inn kr 132.780,- ved salg av bidrag under auksjonen. I tillegg kommer kr 300,- for salg av brus,muffins og frukt, forteller initiativtager og primus motor, kunstneren Vibeke Lillefjære. 

Alle bidragsytere har stilt opp gratis for arrangementet. Selv har Lillefjære lagt ned over 400 frivillige arbeidstimer i forberedelsene og gjennomføringen av auksjonen. 

- Tusen takk til Vibeke Lillefjære, alle kunstnere som har donert og alle andre bidragsytere til auksjonen på vegne av alle oss i Flyktninghjelpen, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland.

- 132.000 kroner er et imponerende resultat,. Dette viser hva som er mulig bare man er villig til å gi litt av sin tid og stå på litt ekstra. Med disse pengene kan Flyktninghjelpen hjelpe enda flere syriske barn på flukt og deres familier i Syrias naboland, sier Egeland. 

Pengene som ble samlet inn under auksjonen går uavkortet til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland Jordan, Libanon og Irak. 

Arrangør Vibeke Lillefjære. Foto: Kunst for Syria.