Les billedteksten Flyktninghjelpen har gjennom årene drevet utdanningsprogrammer i Burkina Faso. Foto: Flyktninghjelpen/Ingrid Prestetun

Stenger Flyktninghjelpen i Burkina Faso

Flyktninghjelpen|Publisert 04. jul 2017
I mars 2017 stengte Flyktninghjelpen sine kontorer i Burkina Faso. Pengestøtten til landet reduseres, og flyktninger vender gradvis tilbake til Mali.

I 2012 tok radikale grupper over områder nord i Mali og mange måtte derfor flykte fra krig, fattigdom, sult og manglende utdanningsmuligheter. Noen flyktet til andre områder i Mali, mens andre flyktet til naboland. Nabolandet Burkina Faso mottok 32.000 flyktninger mellom 2012 og 2016, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Da antallet flyktninger i Burkina Faso økte, handlet Flyktninghjelpen raskt. I 2013 inviterte UNHCR oss til å åpne et kontor, og siden har vi jobbet tett med myndighetene i landet - for å hjelpe flyktningene. I Burkina Faso har vi hovedsakelig hjulpet til med husly og utdanning. I Flyktningleirene Mentao, Goudebou og Sannioniongo har vi hjulpet både flyktninger og mennesker fra lokalsamfunnet.  

Hvordan vi har hjulpet

Gjennom vårt arbeid med husly har vi bygget og reparert,

  • over 40.000 nødhjelps- og midlertidige telt.
  • 15 samfunnsbygg, som administrative bygg, helsesentre og skoler.

 

Gjennom vårt arbeid med utdanning har vi,

  • lært opp over 90 unge mennesker i sying, farging, baking, såpeproduksjon og bilmekanikk.
  • registrert 273 barn på lokale skoler, både barn på flukt og barn fra vertssamfunnet.
Les billedteksten Tøffe værforhold, som vind og sandstormer, har ødelagt mange telt. Flyktninghjelpen hjalp til med materialer slik at folk kunne reparere og bygge opp igjen teltene sine. Foto: Flyktninghjelpen/ Ingrid Prestetun

 

I leirene Goudebou og Mentao har Flyktninghjelpen vært med på å bygge og reparere over 40.000 nødhjelps- og midlertidige telt, og over 15 samfunnsbygg, som administrative bygg, helsesentre og skoler.

Flyktninghjelpen har gitt arbeidsopplæring til over 90 unge mennesker i sying, farging, baking, såpeproduksjon og bilmekanikk. Vi har også registret 273 barn på lokale skoler, både barn på flukt og barn fra vertssamfunnet.

Flyktninghjelpen har blitt anerkjent av det humanitære samfunn for sitt arbeid med mennesker på flukt i Burkina Faso. I 2014 for sitt arbeid med husly og i 2016 for sitt arbeid med utdanning. Våre oppnåelser hadde ikke vært mulig uten støtte fra UNHCR, Byrået for befolkning, flyktninger og migrasjon (BPRM), FNs hjelpeorganisasjon for barn (UNICEF), det norske Utenriksdepartementet (NMFA) og det Franske nyhetsbyrået (AFP).

         

Girl with yellow head scarf: Salamate Sambo, 12 years. She has attended the school for two years and is now in second grade. At school, reading is her favorite subject. Salamate dreams of returning to her friends Mali, if the peace comes to her homeland. Her two small sisters are not yet old enough to attend school.
Les billedteksten Flyktninghjelpen har gitt utdanning til både flyktninger og andre barn i lokalsamfunnet. Foto: Flyktninghjelpen/Ingrid Prestetun

       

Siden flyktningene gradvis vender tilbake til Mali og pengestøtten reduseres, stengte Flyktninghjelpen sine kontorer i Burkina Faso i mars 2017.

Vi samler nå hjelpen vår til Mali for å støtte internt fordrevne, vertssamfunn og mennesker som har vendt tilbake til landet. Du kan lese mer om vårt arbeid i Mali her.

Flyktninghjelpens landkontorer i Mali vil takke medarbeiderne i Burkina Faso for et godt samarbeid over flere år. Vi ønsker dem og resten av folket i Burkina Faso alt godt.

        

Les billedteksten Flyktninghjelpens medarbeidere i Burkina Faso har hovedsakelig jobbet med utdanning og husly. Foto: Flyktninghjelpen/Ingrid Prestetun