
Du trenger:
I boks hermetiske røde bønner
½ løk, finhakket
½ tomat, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1 chili eller jalapeño
2 ss tomatpurè
1 ss hakket koriander
Litt salt
En klype sort pepper
½ ts spisskummen
2 ss olivenolje
Vann
Slik gjør du:
Surr løk, tomater, hvitløk og jalapeño i 2 spiseskjeer olje. Surr til løken er gjennomsiktig og tomatene mykner. Tilsett tomatpureen og rør rundt. Tilsett et par spiseskjeer vann og rør godt så det ikke brenner seg fast. Skru varmen ned og la det småkoke i et minutt.
Hell over bønnene sammen med en kopp vann og kok opp. Tilsett salt, pepper og spisskummen. La det koke i ti minutter på svak varme. Tilsett koriander og kok til retten tykner, ca 10 – 15 minutter til. Sausen skal sitte fast på skjeen, da er den klar.
Retten serveres i en liten skål med brød til. Til slutt kan du strø over noen blader med frisk koriander og tilsette noen klatter med philadelphia-ost eller annen mykost.