Les billedteksten I oktober 2017 flyktet tusener av rohingya-flyktninger over en gjørmete risåker for å krysse grensen fra Myanmar til Palong Khali i Cox’s Bazar, Bangladesh. Siden august har over en halv million rohingya-flyktninger flyktet til Bangladesh fra volden som brøt ut i staten Rakhine. Dette har ført til en humanitær krise i regionen og skapt store utfordringer for hjelpeorganisasjoner. Foto: Paula Bronstein/Getty Images

Snart kommer Flyktningregnskapet

Flyktninghjelpen|Publisert 12. jun 2018|Endret 11. jun 2018
Hvor mange er på flukt i verden? Og hvor flykter de fra? 19. juni lanserer vi Flyktningregnskapet, som gir deg tall og trender for flukt verden over.

Vi i Flyktninghjelpen ønsker å bidra med kunnskap og fakta om hvor mange som flykter, men også hvilke land folk flykter til og fra, og hvorfor de flykter.

For å gjøre informasjonen mer tilgjengelig for deg, samler vi tallene og presenterer de viktigste trendene i publikasjonen Flyktningregnskapet. Her gir vi deg tall og trender så du har oppdatert informasjon om mennesker på flukt.

I 2016 var 65,6 millioner mennesker på flukt i verden. 25,4 millioner mennesker var på flukt fra sitt eget land, mens 40,3 millioner var internt fordrevne. Snart forteller vi deg hvor mange som var på flukt i 2017. Vi røper også hvor de største og viktigste endringene skjedde i fjor, og hvilke land som ga beskyttelse til flest flyktninger.

Tallene kommer fra to kilder. Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC) overvåker hvor mennesker flykter innad i land, mens FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har oversikten over hvor mange mennesker som krysser landegrenser på grunn av krig og konflikt. I Flyktningregnskapet finner du begge samlet.

Flyktningregnskapet lanseres 19. juni på våre nettsider. Følg med!