Les billedteksten Bashir (14) står utenfor teltet sitt i leiren Feristan i Badghis, nordvest i Afghanistan. Høsten 2018 forlot tusenvis av afghanere hjemmene sine på grunn av konflikt, tørke og matmangel. Flyktninghjelpen jobbet på spreng med å skaffe de mest sårbare familiene tak over hodet, slik at de skulle seg gjennom den kalde vinteren. Foto: Enayatullah Azad/Flyktninghjelpen

Snart kommer Flyktningregnskapet

Flyktninghjelpen|Publisert 17. jun 2019
Hvor mange er på flukt i verden? Og hvor flykter de fra? 20. juni lanserer vi Flyktningregnskapet, som gir deg tall og trender for flukt verden over.

Vi i Flyktninghjelpen ønsker å bidra med kunnskap og fakta om hvor mange som flykter, men også hvilke land folk flykter til og fra, og hvorfor de flykter.

For å gjøre informasjonen mer tilgjengelig for deg, samler vi tallene og presenterer de viktigste trendene på våre nettsider. Her gir vi deg tall og trender så du har oppdatert informasjon om mennesker på flukt.

I 2017 var 68,5 millioner mennesker på flukt i verden. 28,5 millioner mennesker var på flukt fra sitt eget land, mens 40 millioner var internt fordrevne. Snart forteller vi deg hvor mange som var på flukt i 2018. Vi røper også hvor de største og viktigste endringene skjedde i fjor, og hvilke land som ga beskyttelse til flest flyktninger.

Tallene kommer fra to kilder. Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne (IDMC) overvåker hvor mennesker flykter innad i land, mens FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har oversikten over hvor mange mennesker som krysser landegrenser på grunn av krig og konflikt. I Flyktningregnskapet finner du begge samlet.

Flyktningregnskapet lanseres 20. juni på våre nettsider. Følg med!