Les billedteksten En av våre skoler i Aleppo, Syria. Foto: Tareq Mnadili/Flyktninghjelpen

Flyktninguka 2019

Publisert 06. sep 2019
Lurer du på hvordan det er å leve et liv på flukt? Mellom 10.-20. september kan du besøke våre opplevelsessentre i Oslo, Bergen og Stavanger!

Mange fluktkriser hører man aldri om, og det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å leve i områder de færreste når frem til: byer under beleiring, improviserte flyktningleirer i utkanten av stridsområder eller livsfarlige fluktruter gjennom Sahara-ørkenen til Libya. Vi ønsker å løfte frem disse historiene, og gi mennesker på flukt en stemme.

På opplevelsessenteret kan du ta del i mange spennende aktiviteter, og få vite mer om utfordringene for unge og voksne på flukt.

Besøkende kan oppleve flyktningleirer i Jordan, Etiopia, Jemen og Nigeria gjennom VR-briller og se feltbil og utstyr som vi bruker i vårt arbeid for å nå mennesker på flukt i verdens farligste områder.

Det vil bli holdt korte foredrag om vårt arbeid og den globale fluktsituasjonen, og vi får besøk av en kollega som jobber i en av våre flyktningleirer som vil fortelle om hvordan situasjonen er i noen av landene vi jobber i og de utfordringene mennesker på flukt møter på.

I år har vi utvidet opplegget fra i fjor med én ekstra uke og to nye byer:

Oslo: Youngstorget, 10.-13. september
Bergen: Festplassen, 16.-17. september
Stavanger: Paviljongen i Byparken, 19.-20. september

Ta med deg barn, foreldre, venner, partnere eller klassen din, og ta turen innom!