Uttalelse om tapet av en Flyktninghjelpen-ansatt i Mogadishu, Somalia

Publisert 01. feb 2021
Flyktninghjelpen beklager dypt å måtte bekrefte at vi har mistet en av våre kjære kollegaer i Somalia under gårsdagens angrep i Mogadishu.

– Jeg er svært sorgtynget av det tragiske og hjerteskjærende tapet av vår verdsatte kollega og venn, Muse Abdi Ahmed. Hele den globale Flyktninghjelpen-familien sørger. Angrepet er enda en vond påminnelse om den absolutt uakseptable volden som rammer ubevæpnede og nøytrale hjelpearbeidere i altfor mange konflikter verden over, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

Muse var en høyt verdsatt og respektert kollega. Han begynte å jobbe for Flyktninghjelpen 1. februar 2011 og jobbet senest i stillingen som økonomikoordinator ved et av Flyktninghjelpens områdekontor. Muse var kjent for å være hardtarbeidende, høflig, støttende, snill og empatisk. Han etterlater seg tre små barn – to døtre og en sønn.

Muse vil bli svært savnet av Flyktninghjelpens team i Somalia og av hele organisasjonen. Flyktninghjelpen sender våre varmeste kondolanser til hans familie, og til familie og venner av alle de som ble rammet i gårsdagens angrep.