Bangladesh

Enorme oversvømmelser rammer verdens største flyktningleir

Flyktningleirene i Cox’s Bazar i Bangladesh har vært fullstendig oversvømt den siste uken som følge av ekstremvær.

Regnet vil sannsynligvis fortsette i flere dager, og vi mottar allerede rapporter om skred, ødelagte hjem, skadde og omkomne. Øyenvitner sier at mange hjem nå er under vann, at mennesker er fanget inne i leiren og at det ikke er noen tørre områder igjen.

14 mennesker har mistet livet og over 3000 hjem er ødelagt.

 
Flommen kommer bare fire måneder etter at en enorm brann ødela store områder av leiren, samtidig som hjelpeorganisasjoner er forhindret fra å operere med full kapasitet.

– Tragediene kommer på rekke og rad for rohingyaene, sier Jamie Munn, Flyktninghjelpens landdirektør i Bangladesh.

– Bare i 2021 har flyktningene måttet tåle økende koronasmitte, flere branner, og nå nådeløst monsunregn. I tillegg har redusert internasjonal støtte, kuppet i Myanmar og strenge restriksjoner innført av regjeringen gjort fremtiden til 900.000 rohingyaer enda mer usikker.

Video: Flyktninghjelpen

Flyktninghjelpens beredskapsteam er på plass

Vårt beredskapsteam er allerede på plass for å hjelpe tusenvis av familier som er rammet av de alvorlige oversvømmelsene.

Veiene inn til leirene forsvant over natten og Flyktninghjelpens beredskapspersonell har blitt tvunget til å vasse seg gjennom midje-dypt vann for å nå dem som er i nød. Mange av våre ansatte har selv blitt tvunget ut av hjemmene sine som følge av oversvømmelsene.

Vi trenger din hjelp NÅ! Støtt vår nødhjelpsrespons i dag ­– vi har ingen tid å miste!