Mennesker påvirket av væpnet konflikt. Foto: NRC/Milena Ayala

Over 3000 fordrevet på grunn av sammenstøt ved grensen mellom Venezuela og Colombia

Publisert 26. mar. 2021
Mer enn 3000 mennesker er drevet på flukt på grunn av sammenstøt mellom colombianske væpnede grupper og den venezuelanske hæren ved La Victoria i Venezuela. Folk flykter til Colombia og mange trenger hjelp.

– Det rapporteres at familier fortsetter å flykte over grensen på jakt etter sikkerhet. Mennesker vi har snakket med er livredde og frykter for sine liv, sier Dominika Arseniuk, Flyktninghjelpens landsdirektør i Colombia.

En venezuelansk kvinne som flyktet til byen Canciones i Colombia sier til Flyktninghjelpen:

– Bevæpnede menn ankom byen vår og ropte at vi hadde 30 minutter på å flykte. Vi gikk i to timer og krysset elven mellom Venezuela og Colombia. Vi sover nå på gulvet uten madrasser. Siden søndag har vi bare hatt nok mat til å spise én gang om dagen.

Den colombianske regjeringen tar imot flyktningene, men ressursene er begrensede og kapasiteten er nå på bristepunktet. Landet har allerede tatt imot 1,7 millioner venezuelanske migranter og flyktninger som har flyktet fra krisen i Venezuela de siste årene.

Det er ikke nok telt og mat for flyktningene som har ankommet, og det forventes at flere mennesker ankommer grensebyen Arauca i Colombia de neste dagene.

Flyktninghjelpenes team er på stedet for å kartlegge behov og trappe opp hjelpearbeidet.

– Vi ber det internasjonale samfunnet om å støtte Colombias regjerings arbeid med å håndtere krisen, sier Arseniuk.