Flyktninghjelpens semi-permanente skoler i Um Rakuba

Myndighetene i Sudan må beskytte sivile og holde forpliktelser om å la humanitær hjelp nå millioner av mennesker som er berørt av krig

Publisert 25. okt 2021
Uttalelse fra Flyktninghjelpens land direktør i Sudan Will Carter:

– Endringer i Sudans politiske ledelse bør ikke endre viktige politiske forpliktelser om å beskytte sivile og sikre at humanitære organisasjoner fortsatt kan hjelpe mennesker som er sårbare etter flere tiår med konflikt. For mye står på spill for mer enn 13 millioner mennesker i Sudan som trenger humanitær hjelp.

– Sudans ledere har felles mulighet og ansvar for å bryte med en vanskelig fortid og raskt fjerne alle hindringer for å levere viktig humanitær hjelp.

– Vi ber det internasjonale samfunnet om å ikke svikte befolkningen i Sudan i denne tiden hvor de trenger hjelp. Nesten en tredjedel av befolkningen i Sudan trenger humanitær hjelp for å overleve. Likevel er den FN-ledede humanitære innsatsplanen for 2021 bare en fjerdedel finansiert.

 

Til redaksjonen:

  • B-roll og bilder fra Sudan kan lastes ned for gratis bruk og distribusjon fra linkene.
  • Den humanitære appellen for Sudan var den fjerde største i verden, bak Syria, Jemen og DR Kongo, ifølge FNs globale humanitære oversikt for 2021.
  • Mer enn 418.000 mennesker har nylig blitt fordrevet på grunn av væpnet konflikt i Sudan bare i år og har ført til mer enn tre millioner internt fordrevne de siste to tiårene.
  • Sudan er sjenerøst vertskap for over en million flyktninger fra Sør-Sudan, Eritrea, Etiopia og mange andre land.
  • Flyktninghjelpen returnerte til Sudan i 2020. Så langt i 2021 har Flyktninghjelpen hjulpet mer enn 110.000 mennesker berørt av konflikter og fordrivelse rundt om i landet, ved å tilby kontanter, husly, utdanning, rent vann og andre samfunnsrettede tjenester.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Jeremy Taylor, Flyktninghjelpens talsperson i Sudan, jeremy.taylor@nrc.no, +254 790308194 (i Nairobi).