NRC’s Secretary General Jan Egeland at Stanytsia Luhanska, one of the crossing points on the contact line in Ukraine.
Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland ved Stanytsia Luhanska, et av passeringspunktene til kontakt-linjen, der Flyktninghjelpen har bidratt med informasjon og bedre sanitære forhold for å redusere spredningen av Covid-19. Foto: Tiril Skarstein/Flyktninghjelpen

Ukraina: Slik kan du hjelpe

Roald Høvring|Publisert 25. feb 2022
Etter hvert som det kommer flere sjokkerende nyhetsmeldinger om bombing av sivile områder og tusenvis av mennesker på flukt, får vi stadig flere henvendelser fra folk som vil hjelpe.

– Sivilbefolkningen i Ukraina trenger din hjelp nå. Vi har ingen tid å miste, sier generalsekretær Jan Egeland, som selv besøkte Øst-Ukraina for et par uker siden.  

Flyktninghjelpen har vært til stede i Ukraina siden 2014, og hjulpet over 700.000 mennesker med mat, husly, vann, sanitære tjenester og rettshjelp.

Les mer om vårt arbeid i Ukraina her.

Her er 5 ting du kan gjøre for å hjelpe:

#1: Gi et engangsbeløp
Folk i Ukraina trenger din hjelp NÅ! Vi har ingen tid å miste. Bidra med et engangsbeløp.

#2: Bli fadder for mennesker på flukt
Takket være støtten fra mennesker som deg, kan flere få livreddende hjelp som vann, mat og tak over hodet. Støtt vårt nødhjelpsarbeid med et månedlig beløp.

#3: Følg oss på sosiale medier og spre kunnskap om krisen i Ukraina

#4: Abonner på vårt nyhetsbrev
Motta nyheter fra Ukraina og andre kriser vi jobber i, personlige historier og muligheter til å engasjere deg rett i innboksen din.

#5: Kjøp en gave med mening
Kjøper du gaver med mening, gir du to gaver i en. Du hjelper barn og familier som flykter fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du vil glede.