Photo: Nasser Abdulkareem/NRC

Jemen: Gjenåpning av flyplassen i Sana er et viktig steg mot langvarig fred

Publisert 16. mai 2022
Uttalelse fra Erin Hutchinson, Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, om gjenopptakelsen av kommersielle passasjerflygninger fra Jemens hovedstad Sana i dag:

– Den første kommersielle flyvningen fra Sana flyplass på nesten seks år er et viktig steg på veien mot varig fred for Jemen.

– Gjenåpningen av den lenge stengte flyplassen var et av hovedmålene med våpenhvilen i april. Hvis partene i konflikten fortsetter å samarbeide for å sikre regelmessige flyvninger inn og ut av Sana, kan de bidra til å redde tusenvis av liv, forhindre død og støtte landets svekkede økonomi. Jemenitter vil få større bevegelsesfrihet, og det vil være raskere, enklere og billigere å bringe sårt trengte varer og bistand inn i landet.

– Vi applauderer partene i konflikten for å arbeide for å finne fredelige løsninger til fordel for det jemenittiske folket. Vi oppfordrer dem til å snarlig innfri også andre deler av våpenhvilen, som å åpne veiene i byen Taiz og andre områder. Våpenhvilen må utvides til å oppfylle disse forpliktelsene og forhindre ytterligere tap av sivile liv.