Foto: Ingebjørg Kårstad/Flyktninghjelpen

President Zelensky gir Ukrainas fortjenesteorden til Flyktninghjelpen

Publisert 04. mar. 2022
Generalsekretær Jan Egeland mottok i dag på vegne av Flyktninghjelpen Ukrainas fortjenesteorden. Det var ambassadør Viacheslav Yatsiuk som tildelte utmerkelsen, som ble gitt for organisasjonens humanitære innsats i Ukraina siden 2014.

Egeland sa at han tok i mot den viktige fortjenesteorden på vegne av Flyktninghjelpens modige ukrainske humanitære arbeidere som nå blir og leverer nødhjelp til den ukrainske sivilbefolkningen i deres tyngste time. 

Prisen ble delt ut under en seremoni på den polske ambassaden i Oslo, arrangert av Polens ambassadør i Norge, Dr Iwona Woicka-Zulawska. 

Ambassadør Yatsiuk sa under overrekkelsen: – Dette er en pris til deg og alle dine kolleger i Flyktninghjelpen som jobber i Ukraina og vil fortsette å jobbe i Ukraina i denne alvorlige tiden. Behovene vil vokse i ukene som kommer, kanskje til og med i årene som kommer, og tilstedeværelsen og bistanden fra humanitære organisasjoner vil være mer avgjørende enn noen gang før. 

Egeland hyllet Flyktninghjelpens hjelpearbeidere i Ukraina. – Jeg tar imot denne prisen på vegne av våre 70 kolleger på bakken i Ukraina. De har hjulpet 700.000 ukrainere siden vi begynte å jobbe i landet i 2014. 

– Jeg var der selv for bare tre og en halv uke siden, og tankene mine går i dag til kollegene mine på bakken og til de ukrainerne jeg møtte, som nå er omringet av intense kamper og krig. Vi jobber for tiden med å skalere opp arbeidet vårt i og rundt Ukraina.

Les mer om Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina.