TV-innsamling for de som er rammet av krigen i Ukraina - 7.mars kl.20.00

TV-innsamling: Sammen for å hjelpe dem som er rammet av krigen i Ukraina

Millioner har flyktet fra krigen i Ukraina, og behovet for humanitær hjelp er enormt. I en felles TV-sending vil norske humanitære organisasjoner og artister samle inn penger for å hjelpe de som er rammet av krigen.

Mandag 7. mars sender NRK TV-sendingen «Sammen for å hjelpe» - En støttekonsert for de som er rammet av krigen i Ukraina.

Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, UNICEF og Kirkens Nødhjelp skal delta i sendingen. I tillegg vil flere norske artister som blant andre Ramón, Sissel Kyrkjebø, Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Maria Mena opptre  direkte fra Nationaltheatret i Oslo.

Enormt behov for nødhjelp

De humanitære organisasjonene som deltar i programmet, arbeider med å hjelpe menneskene som er rammet av krigen, både i Ukraina og i nabolandene. Mange har flyktet fra alt de eier, og behovet for akutt nødhjelp er enormt. Folk trenger livsnødvendige ting som vann, mat, husly og medisiner.

Ukraina opplever nå en enorm flyktningekrise. Millioner er berørt av konflikten, og FN anslår at flere millioner vil flykte fra landet.

I sendingen vil organisasjonene fortelle om de humanitære behovene og hvordan det er å arbeide i Ukraina og nabolandene nå.

Gi din støtte på Vipps eller via kontonummer

Det er opprettet et felles Vippsnummer for å støtte alle organisasjonene som deltar i sendingen. Sendingen sendes på NRK mandag 7. mars kl 20.00. Støtte til organisasjonene kan gis til felles Vippsnummer 2170.

Du kan også benytte kontonummer 1503 70 16176 for å gi en felles gave til organisasjonene.