Det nordlige Syria, 6. februar 2023. Foto: Flyktninghjelpen

Det dødelige jordskjelvet i Syria og Tyrkia vil forverre den humanitære krisen

Publisert 06. feb. 2023
Uttalelse fra Carsten Hansen, Flyktninghjelpens regionaldirektør i Midtøsten, etter jordskjelvet i Syria og Tyrkia:

– Tankene våre er med ofrene for jordskjelvet, inkludert våre ansatte og mennesker på flukt og i nød som vi jobber for. Jordskjelvet skjedde på det verst tenkelige tidspunktet om natten og på den verste tiden av året.

– Dette er en katastrofe som vil forverre den humanitære krisen som syrerne allerede står i. Millioner er på flukt på grunn av krig, og nå vil enda flere mennesker miste sine hjem. Det er viktig at verden stiller opp for syrerne som må håndtere denne katastrofen på toppen av kalde vinterstormer og skyhøye priser.

– Flyktninghjelpen forsøker nå å få oversikt over situasjonen og planlegger å hjelpe de som er berørt av jordskjelvet i Syria direkte. En stor oppskaleringsplan trengs og vi vil være en del av denne responsen. Vi ber det internasjonale samfunnet om å umiddelbart bidra med penger til hjelpearbeidet i Syria og det sørlige Tyrkia. For hvert minutt vi mister, vil nye liv gå tapt.

Til redaksjonene:

  • Store boligområder har blitt ødelagt i jordskjelvet som rammet det sørlige Tyrkia i natt og målte 7,8 på Richters skala. Det kraftige skjelvet rammet flere byer i Syria, blant annet Aleppo, Idlib, Homs, Hamah og Lattakia, og mennesker på flukt nord i Syria. Det er forventet at tallet på drepte vil fortsette å øke.

For mer informasjon eller intervju, vennligst kontakt:

  • Flyktninghjelpens medieteam: media@nrc.no; +47 905 62 329