Donorkonferanse: Verden har sviktet Jemen

Publisert 27. feb. 2023
Uttalelse fra Erin Hutchinson, Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, om resultatet fra den internasjonale donorkonferansen for Jemen:

– Det internasjonale samfunnet har i dag vist at de har sviktet Jemen i denne avgjørende tiden. Kun litt over 25 prosent av de pengene som trengs for å hjelpe millioner av jemenitter i den dypeste nød ble lovet. Dette er helt uholdbart og sender et signal om at noen mennesker er mindre verdt enn andre.

– Det faktum at mer enn to tredjedeler av Yemens befolkning trenger humanitær hjelp er et oppsiktsvekkende tall i seg selv. Det er helt uakseptabelt at så mange mennesker er etterlatt uten tilstrekkelig mat, vann eller husly.

– Konsekvensene av denne skammelige mangelen på internasjonal støtte vil føre til enda mer lidelse for jemenittene. Situasjonen i landet blir bare verre, og det er helt avgjørende at donorer nå gjør alt de kan for å øke støtten til det livsviktige hjelpearbeidet. Ytterligere forsinkelser kan føre til større tap og mer lidelse for befolkningen i Jemen.

Til redaksjonen:

  • Rekordmange 4,3 milliarder dollar trengs for å møte behovene til over 17,3 millioner mennesker i nød i Jemen, ifølge FNs nødhjelpsappell. Kun 1,2 milliarder dollar ble lovet på dagens giverkonferanse.
  • I 2023 vil to tredjedeler av Jemens befolkning – 21,6 millioner mennesker - ha behov for humanitær hjelp.
  • Video kan lastes ned til fri bruk her.

Flyktninghjelpens arbeid i Jemen:

Flyktninghjelpen har vært til stede med hjelpeoperasjoner i Jemen siden 2012. Våre team jobber i 12 områder i landet hvor vi hjelper nærmere 1 million mennesker med mat, pengestøtte, utdannelse, rettshjelp, husly og vann- og sanitærtjenester.  

For mer informasjon eller intervju, vennligst kontakt:

  • Renata Rendon, Advocacy Manager i Jemen: rendon@nrc.no, +967737889699, Whatsapp +306 978 839 516
  • Karl Schembri, Regional Medierådgiver i Nairobi: schembri@nrc.no, +254 741 664 562
  • Flyktninghjelpens medieteam: media@nrc.no, 905 62 329