November 2022: Food parcels and shelter kits distributed by NRC in Hrakove, North East Ukraine, which has been obliterated by months of bombing. Some 70 families remain, living without electricity or gas. The clinic, school and church were badly damaged. It was the second distribution carried out by NRC in the village. The previous one included hygiene kits blankets, bedlinen, towels, kitchen sets jerrycans. Foto: Myriam Renaud/Flyktninghjelpen

Torvald Klaveness gir 16 millioner til krigens ofre

NRC|Publisert 26. jan. 2023
– Oppfordrer andre i shipping og næringsliv til å dele overskudd med krigsrammede.

Shippingselskapet Torvald Klaveness gir 16 millioner av sitt overskudd i 2022 til den livreddende innsatsen i regi av Røde Kors og Flyktninghjelpen. Pengene skal gå til nødhjelp i Ukraina og dets naboland, men også i Somalia hvor mennesker i dyp nød har fått det enda vanskeligere på grunn av krigen.  

– Vi er meget takknemlige for den generøse gaven fra Torvald Klaveness. Den vil gjøre oss i stand til å trappe opp livreddende arbeid i Ukraina og dets naboland, men også i Somalia hvor sulten brer seg, fordi forsyningslinjene for korn fra Russland og Ukraina er brutt, sier generalsekretærene Jan Egeland i Flyktninghjelpen. 

– Konsekvensene av krigen i Ukraina har skapt store behov også langt utenfor landets grenser. Denne støtten vil bidra direkte til å gi nødhjelp, og håp til mennesker som er rammet av krig og konflikt. I tillegg til pengestøtten takker vi også for oppfordringen Torvald Klaveness nå sender videre til andre selskaper. Bidrag fra næringslivet er viktig for å kunne hjelpe flest mulig i en tid der behovene er store, sier generalsekretær i Røde Kors Anne Bergh.

Gaven til Røde Kors og Flyktninghjelpen kommer i tillegg til bidrag Torvald Klaveness har gitt til hjelpetrengende i Oslo.

– Vi i Torvald Klaveness er glade for å kunne dele av vårt overskudd med ukrainske og andre krigsofre gjennom to av verdens fremste hjelpeorganisasjoner. Etter en lang periode med magre år i shipping nyter bransjen nå godt av høye fraktrater. Det er gode år for shipping, men vanskelige år for verden. Derfor vil vi bidra for å hjelpe folk i en verden med krig og kriser og galopperende priser på nødvendighets varer- og tjenester som mat og energi. Vi vil oppfordre andre bedrifter innen shipping og internasjonal handel om å dele av sine overskudd på tilsvarende vis, sier konsernsjef Ernst Meyer i Torvald Klaveness.

Røde Kors og Flyktninghjelpen har store og effektive hjelpeprogrammer for flere millioner nødlidende i Ukraina og nabolandene, samt i de land som har blitt spesielt hardt rammet av brutte forsyningslinjer og dyrtid for mat, drivstoff og gjødsel på grunn av krigen i Ukraina.

 

For mer informasjon, kontakt:

Flyktninghjelpens medialinje: media@nrc.no, +47 90 56 23 29 (ikke SMS)

Røde Kors pressevakt: pressevakt@redcross.no,  +47 94 87 29 99 (ikke SMS)