Brann dedikerer fotballkamp til verdens flyktninger

Publisert 30. okt. 2023
Ingen vet bedre enn fotballspillere at supportere kan snu en kamp. De gir dem troen tilbake når de ligger under, og gjør dem sterkere når det virkelig gjelder. Derfor dedikerer Brann kampen mot Odd den 5. november til verdens flyktninger.

Verden trenger flere supportere  

Akkurat nå kjemper over 100 millioner mennesker sin livs kamp. 

Flyktninghjelpen slipper hvert år en liste over verdens ti mest neglisjerte fluktkriser. Dette er kriser som blir oversett og ignorert av det internasjonale samfunnet, politikere og media. 

Det disse landene – og menneskene på flukt – trenger mest av alt, er supportere. For det er vanskelig å vinne en kamp ingen ser. 

– Vi i Brann er så heldige at vi har utrolig mange supportere som støtter oss, dag etter dag, uke inn og uke ut. Det er ikke alle som har det samme privilegiet, og derfor ønsker vi å bidra slik at noen av de som trenger det aller mest kan få det bedre, sier Therese Andvik Rygg, leder for marked, kommunikasjon og bærekraft i Brann.

Den 5. november spiller Brann mot Odd på Brann stadion i Bergen. Kampen dedikeres til verdens flyktninger. Sammen kan vi gi dem en sjanse til å vinne. 

Støtt flyktningenes kamp og bli en supporter her. Tusen takk ❤️


Dette er verdens neglisjerte fluktkriser

Millioner av mennesker lever på flukt. Millioner av mennesker lever midt i sitt livs verste krise, men blir oversett og ignorert av verdens ledere, samfunn og dem med makt og ressurser til å gi dem en bedre fremtid.

For lidelsen er ikke uunngåelig. Omfanget av responsen på krigen i Ukraina har vist at verden kan mobilisere for å hjelpe mennesker i nød.

Flyktninghjelpen publiserer hvert år en rapport om de ti mest neglisjerte fluktkrisene i verden. Vi ønsker å sette fokus på situasjonen til mennesker som sjelden får oppmerksomhet i internasjonale medier, som mottar lite eller ingen hjelp, og som aldri står i sentrum for internasjonalt diplomati.

Dette er listen for 2022:

  1. Burkina Faso
  2. DR Kongo
  3. Colombia
  4. Sudan
  5. Venezuela
  6. Burundi
  7. Mali
  8. Kamerun
  9. El Salvador
  10. Etiopia                  

Neglisjering er et valg. Les mer om de ti mest neglisjerte fluktkrisene her.