Personopplysninger

Endret 25. mai 2018
I Flyktninghjelpen tar vi personvern og sikkerhet på alvor. Samtidig ønsker vi å gi deg en best mulig brukeropplevelse når du besøker nettsidene våre.

Flyktninghjelpens personvernerklæring

Vi behandler personopplysninger i tråd med personopplysningsloven. Vi lagrer informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre når det er nødvendig for at vi skal kunne gi deg best mulig betjening, som for eksempel når du utfører bestillinger, vi sender deg en leveranse og ved annen eventuell kontakt med deg. Vi bruker også disse opplysningene til å generere statistikk og forstå trender, i tillegg til å forbedre, tilby og videreutvikle våre produkter og tjenester. Som registrert i våre systemer har du krav til å få innsyn i dine personopplysninger og kreve, innenfor lovens rammer, at disse opplysningene blir rettet opp eller slettet dersom de er mangelfulle eller uriktige.

1. INNSAMLING AV PERSONLIGE OPPLYSNINGER

Flyktninghjelpen er behandlingsansvarlig for innsamling og bruk av personopplysninger, og behandler personopplysninger i tråd med personopplysningsloven. Med behandlingsansvar mener vi den som primært har ansvar og plikter etter personopplysningsloven. Flyktninghjelpen er behandlingsansvarlig for personopplysningene.

2. HVA BRUKER FLYKTNINGHJELPEN PERSONOPPLYSNINGENE TIL?

Flyktninghjelpen samler inn personopplysninger, etter ditt samtykke, når du gir oss pengestøtte, melder deg på nyhetsbrev, når vi følger opp og har dialog med brukerne og støttespillerne våre og når vi sender ut markedsføringsprodukter og annen informasjon om Flyktninghjelpen. E-postadressen din og/eller telefonnummeret ditt samles inn slik at vi kan sende deg en bekreftelse på at bidraget ditt er mottatt – og for å informere deg om arbeidet vi gjør for pengene vi samler inn.

Dersom du er fast giver i Flyktninghjelpen, kan vi ved hjelp av personopplysninger forbedre brukeropplevelsen din på våre nettsider og gjøre markedsføringen vi sender ut mer relevant for deg. Flyktninghjelpen behandler dine personlige opplysninger for markedsføringsformål etter gjeldende lover, inkludert lover om innhenting av samtykke for elektronisk markedsføring.

3. BEHANDLING AV PERSONLIGE OPPLYSNINGER

Du vil bli varslet før vi samler inn opplysninger om deg, og du kan selv velge hva slags informasjon vi kan beholde og til hvilke formål. Personlige opplysninger kan være navnet ditt, adresse, telefonnummer, e-postadresse, alder, giverinformasjon og betalingsdetaljer. Dersom du støtter oss med et beløp pålydende mellom 500 og 30.000 kroner, kan du ved å opplyse oss om personnummeret ditt få skattefradrag av giverbeløpet. Flyktninghjelpen er lovpålagt å innhente personnummer ved skattefradrag og benytter personnummer for å sikre at støttespillere og givere får skattefradrag for sine donasjoner. Vi registrerer eller lagrer ikke personnummer på nettsidene eller kommuniserer det videre til andre enn skattemyndighetene. Les mer om personnummer og skattefradrag her. Flyktninghjelpen er underlagt taushetsplikt og selger ikke personopplysninger til tredjepart.

4. REGISTRERING, ENDRING AV INFORMASJON, AVREGISTRERING ETC.

Personopplysninger innhentes ved registrering som fast giver, ved donasjon av enkeltbeløp til Flyktninghjelpen eller ved påmelding til nyhetsbrev. Dette kan foregå via våre nettsteder, sms, vipps, innsamlingsaksjoner på Aidbuilder, ved hjelp av vårt gatevervingsteam eller via postal giro. Du har rett til å motta informasjon om innhentingen, bruken, behandlingen og beskyttelsen av dine personlige opplysninger. Dersom du ønsker at vi skal oppdatere, endre eller slette personlige opplysninger som vi har registrert om deg, eller hvis du ikke ønsker å motta flere meldinger fra oss, eller eventuelt har spørsmål angående de ovennevnte retningslinjer, kan du ta kontakt med oss på giver@flyktninghjelpen.no eller ringe oss på 90 29 18 27 (08.30 - 15.00).

5. SIKKERHET
Flyktninghjelpen har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak for å sikre at våre interne rutiner samsvarer med sikkerhetsstandardene som kreves i henhold til gjeldende personvernlovgivning. Flyktninghjelpen jobber alltid med å beskytte dine personlige opplysninger på best mulig måte.

Flyktninghjelpen anser informasjonen om vårt arbeid og flyktningsituasjonen generelt på egne nettsider som pålitelige, men kan likevel ikke garantere at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig. Flyktninghjelpen fraskriver seg således et hvert ansvar for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på sidene. Flyktninghjelpen påtar seg heller ikke noe ansvar for det materialet som er utarbeidet eller publiseres av tredjepart, selv om sidene våre inneholder lenker til andre nettsteder.

6. DINE RETTIGHETER

Du har rett til tilgang til data om deg som er behandlet av Flyktninghjelpen, med visse lovbestemte unntak. Du har også rett til å protestere mot innsamling og videre behandling av dine personlige opplysninger. I tillegg har du alltid rett til å få potensielt uriktige personopplysninger korrigert eller slettet.

7. PERSONOPPLYSNINGER OG TREDJEPART

Flyktninghjelpen benytter digitale tredjepartsløsninger. Noen av disse aktørene er databehandlere og er underlagt personvernlovgivningen. De har en egen avtale med Flyktninghjelpen når det kommer til behandling av data og sikkerhetstiltak rundt dette. Flyktninghjelpen er underlagt taushetsplikt og selger ikke personopplysninger til tredjepart.

Flyktninghjelpen benytter tredjeparter som

  • Episerver (innlogging, personifisering av innhold)
  • Google Analytics (statistikk)
  • Google Tag Manager (organisering og script på nettsiden)
  • Facebook innsikt (annonser)
  • Click Dimensions (nyhetsbrev)
  • Smugmug (bildedatabase)

Her finner du mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler (cookies) 

8. SLETTING
Flyktninghjelpen vil behandle og lagre dine personlige opplysninger så lenge det er nødvendig og tillatt under gjeldende personvernlovgivning. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med oss på giver@flyktninghjelpen.no

9. TVISTER
Norsk lovgivning regulerer eventuelle omstendigheter eller tvister som kan oppstå i forbindelse med bruk av nettstedet.

10. PERSONVERNOMBUD OG KONTAKTINFORMASJON

Personvernombud for administrativ behandling av personopplysninger i Flyktninghjelpen er Britt Mona Bodding. Ombudet kan nås via e-post: giver@flyktninghjelpen.no

Personvernombudet skal bistå den som er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger (behandlingsansvarlige) i arbeidet med å ivareta personvernet til alle medlemmer, frivillige, ansatte og givere.

Kontakt Flyktninghjelpens giverservice
Telefon: 90 29 18 27 (08.30 - 15.00)
Epost: giver@flyktninghjelpen.no